Misdaad

Strafvervolging voor daders mishandeling Jeroen Holtrop

28 juli 2021 13:40 Aangepast: 28 juli 2021 14:37
Sébas Diekstra en Jeroen Holtrop Beeld © ANP

Het gerechtshof in Den Haag heeft het Openbaar Ministerie gelast over te gaan tot strafvervolging van twee mannen die journalist en YouTuber Jeroen Holtrop (30) in maart 2019 in het centrum van Delft zwaar zouden hebben mishandeld. Dat heeft Jeroens advocaat Sébas Diekstra (40) woensdag gezegd.

Jeroen werd destijds tegen de grond geslagen, raakte ernstig gewond en verloor het bewustzijn. Hij moest naar een ziekenhuis worden afgevoerd. Volgens Jeroen probeerden een paar van zijn vrienden een ruzie tussen enkele mannen te sussen. De YouTuber keek vanaf een afstandje toe en werd plotseling uit het niets tegen de grond geslagen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

John sprak Joran van der Sloot over 'middeleeuwse' gevangenis

De politie bouwde een dossier op, onder meer aan de hand van camerabeelden en getuigenverklaringen. Toch kwam het OM tot de conclusie dat overtuigend bewijs ontbrak en seponeerde de zaak. Jeroen legde zich daar niet bij neer, nam advocaat Sébas in de arm en spande een beklagprocedure aan bij het hof, om alsnog vervolging bewerkstelligd te krijgen. Daarin is hij nu geslaagd.

Jeroen werkte in het verleden bij PowNews en is tegenwoordig werkzaam bij De Telegraaf. Hij heeft daarnaast een eigen YouTube-kanaal.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Voorwaardelijke vrijlating Bill Cosby geweigerd door gevangenis

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore