Misdaad

Buitenlandse media staan stil bij overlijden Peter R. de Vries

15 juli 2021 16:15 Aangepast: 15 juli 2021 16:27
Peter R. de Vries Beeld © ANP

Veel internationale media besteden aandacht aan het overlijden van misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Vandaag kwam het bericht dat Peter R. op 64-jarige leeftijd is overleden.

Het Duitse tijdschrift Der Spiegel beschrijft Peter R. als "leidende misdaadverslaggever". Het blad haalt onder meer zijn werk aan rondom de Heineken-ontvoering en de verdwijning van Natalee Holloway. De Belgische krant De Morgen noemt Peter R. "onverschrokken en vasthoudend op zoek naar de waarheid".

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Peter R. de Vries op 64-jarige leeftijd overleden

Het Belgische dagblad Het Laatste Nieuws heeft, net zoals direct na de aanslag, een blok op de website ingericht ter ere van de journalist. In een portret noemt de krant Peter R. "het icoon van de misdaadjournalistiek en vedette in Nederland".

Het Britse persbureau Reuters en het Belgische Belga gaven een alarm toen het overlijden van De Vries werd bekendgemaakt. Dat deden ze ook toen hij was neergeschoten. Het Duitse DPA en het Franse AFP hebben nu ook een alarm gegeven na het overlijden van de verslaggever.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Peter R. de Vries: Nederlands nummer één misdaadverslaggever

In de Verenigde Staten bericht onder meer CNN over het overlijden van Peter R.. De dood van de journalist wordt ook verslagen in onder meer Spaanse, Turkse, Zwitserse en Chinese media.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore