Misdaad

John van den Heuvel eert collega Peter R. de Vries

15 juli 2021 16:10 Aangepast: 15 juli 2021 16:46
John van den Heuvel en Peter R. de Vries Beeld © ANP

Misdaadverslaggever John van den Heuvel is diep geraakt door het overlijden van zijn collega Peter R. de Vries, zo laat hij weten op Instagram. Donderdag overleed Peter R. op 64-jarige leeftijd nadat hij vorige week dinsdag in het centrum van Amsterdam werd neergeschoten.

"Voor zijn vakgenoten maar ook voor een ieder die rechtvaardigheid, moed en vrijheid van meningsuiting net zo’n warm hart toedragen als Peter"

"Het ontzettend verdrietige bericht van het overlijden van Peter raakt me diep. De vechter, doorzetter, hulpverlener, topjournalist, liefdevolle en trotse (groot)vader, collega, crimefighter en steun en toeverlaat voor velen is niet meer", schrijft John. "Het is hard te beseffen dat we Peter nooit meer gaan zien, we nooit meer zijn opinies en analyses zullen horen. Maar hij zal altijd een voorbeeld blijven en een bron van inspiratie. Voor zijn vakgenoten maar ook voor een ieder die rechtvaardigheid, moed en vrijheid van meningsuiting net zo’n warm hart toedragen als Peter."

John zegt Peter R. vooral te herinneren vanuit de jaren dat ze collega's waren en elkaar "met raad en daad bijstonden, waarschuwden voor gevaar en dezelfde doelen nastreefden. De normen en waarden waar ook hij voor stond zullen nooit wijken voor geweld. Ook nu niet, nu we intens verdrietig afscheid moeten nemen." John wenst de familie en naasten van Peter R. heel veel kracht en sterkte.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook:

Familie Verstappen reageert op overlijden Peter R. de Vries

John van den Heuvel wordt al jaren bedreigd en heeft daarom strenge beveiliging. Hij zou onder anderen zijn bedreigd door topcrimineel Ridouan Taghi. Om die reden staakte John zijn werkzaamheden bij RTL Boulevard al eens.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore