Ga naar de inhoud
Misdaad

Omroep MAX maakt special Breng Tanja Thuis voor tip Tanja Groen

Tanja Groen Beeld © ANP

Het tv-programma 'Tijd voor MAX' komt dinsdagavond op NPO 1 met een speciale live-uitzending om geld op te halen voor de gouden tip in de verdwijningszaak van Tanja Groen. De inzamelingsactie werd vorige maand gestart door Peter R. de Vries (64). Inmiddels is al meer dan een half miljoen euro opgehaald.

"Als hij uit de nachtmerrie van de aanslag ontwaakt, wil ik dolgraag tegen hem kunnen zeggen: het is gelukt, Peter"

Het doel is om minimaal 1 miljoen euro in te zamelen. Tijdens de Tijd voor Max-special 'Breng Tanja Thuis' doen de ouders van Tanja eenmalig hun verhaal. Ook spreekt criminoloog Simon Vuyk, die al meer dan dertig jaar met Peter R. de Vries samenwerkt, en zingt Glennis Grace een favoriet nummer van Tanja.

Donaties
lees ook:
Donaties voor gouden tip Tanja Groen over half miljoen

"Een miljoen voor de actie 'Breng Tanja Thuis'. Dat is de grote droom van Peter R. de Vries en als hij uit de nachtmerrie van de aanslag ontwaakt, wil ik dolgraag tegen hem kunnen zeggen: het is gelukt, Peter. We hebben het miljoen. Heel Nederland is achter ons gaan staan. We kunnen verder. Op weg naar De Gouden Tip. Op weg naar het moment dat we met elkaar Tanja thuis kunnen brengen bij haar radeloze ouders", laat Vuyk in een verklaring weten.

Stichting
lees ook:
Stichting van Peter R. de Vries zamelt binnen een dag ruim een ton in voor zaak-Tanja Groen

Tanja Groen verdween in augustus 1993 op 18-jarige leeftijd tijdens de introductieweek van de Universiteit Maastricht. Het initiatief is ook bedoeld voor andere zaken die verlegen zitten om een gouden tip. In de video hieronder hoor je alles over de zaak-Tanja Groen.

Moeder Tanja Groen: 'Soms denk je, misschien leeft ze nog ergens...'

07:02