Ga naar de inhoud
Misdaad

JayJay Boske toonde recent goudstaven overvallen bedrijf

Presentator JayJay Boske Beeld © ANP

Edelmetaalbedrijf Schöne toonde recent vol trots goudstaven en zilver aan influencer JayJay Boske (35), dat meldt 'Het Parool' donderdagavond. De presentator maakte op zijn YouTube-kanaal in een serie over de financiële wereld een video waarin hij een rondleiding kreeg door het bedrijf.

"Het gaat echt om gigantische bedragen"

JayJay zegt in zijn video, die sinds 16 januari dit jaar online te bekijken is, dat hij bij hoge uitzondering de geheime locatie mocht bezoeken. Bij binnenkomst in het gebouw staat de presentator in de beveiligingssluis waar het waardetransport werd overvallen. “Dat we hier mogen filmen is eigenlijk heel bijzonder”, zei een vertegenwoordiger van het bedrijf. “Het gaat echt om gigantische bedragen. We kunnen dat niet zomaar laten zien.”

The
Lees ook:
The day after: John praat je bij over Wilde Westen-overval

In de video, die Het Parool uitvoerig beschrijft en nog steeds te zien is op YouTube, is te zien dat JayJay en mede-presentatrice Madelon Vos een trolley vol goudstaven en zilver zien. De waarde van de goederen blijkt ruim 630.000 euro te zijn. Het is opmerkelijk dat niet lang na de publicatie van de video de overval op het bedrijf heeft plaatsgevonden. Waardevolle goederen tonen op sociale media is al een langere tijd omstreden, zo schrijft Het Parool. Meerdere bekende Nederlanders zijn vermoedelijk overvallen omdat criminelen via sociale media kunnen zien wat er te halen valt bij de vaak vermogende personen.

Bekijk hier de video van JayJay Boske:

Ooggetuige:
Lees ook:
Ooggetuige: overvallers waren vóór brute roof al in Broek in Waterland

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore