Misdaad

Nieuwe aangifte tegen Ruinerwold-vader na zedenincident

03 mei 2021 14:44 Aangepast: 03 mei 2021 18:36
De Kinderen van Ruinerwold Beeld © BNNVARA

Tegen Gerrit Jan van D. (68), de vader van het inmiddels welbekende Ruinerwold-gezin, is aangifte gedaan wegens 'seksueel grensoverschrijdend gedrag'. De aangifte zou zijn ingediend door één van zijn oudere kinderen, stelt 'RTV Drenthe' na navraag. Aan RTL Boulevard laat de advocaat, Corinne Jeekel, die de oudste kinderen bijstaat, weten 'niets toe te willen voegen aan de reactie van het OM'.

"Zoals gebruikelijk in zedenzaken gaan wij hier in dit stadium niet verder op in"

Volgens het Openbaar Ministerie wordt de aangifte op dit moment onderzocht. "Het gaat om seksueel overschrijdend gedrag, zoals wij dat noemen. Zoals gebruikelijk in zedenzaken gaan wij hier in dit stadium niet verder op in. Dit raakt de privacy van een gezin dat al volop in de schijnwerpers heeft gestaan. We gaan ook niet bekendmaken wie de aangifte heeft ingediend."

De oudste vier van de kinderen zijn ervan op de hoogte dat één van de vijf jongeren aangifte heeft gedaan. Verder hebben zij niets toe te voegen aan de informatie die het Openbaar Ministerie aan RTV Drenthe heeft verstrekt. Advocaat Corinne Jeekel, die de oudste kinderen bijstaat, geeft geen verdere details vrij. Of het gaat om een aangifte van één van de oudste kinderen wordt niet bevestigd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Crowdfundactie kinderen Ruinerwold overtreft alle verwachtingen

Begin maart werd de rechtszaak tegen de vader gestopt, omdat Gerrit Jan vanwege de gevolgen van een beroerte, niet in staat zou zijn terecht te staan. Hij werd verdacht van vrijheidsberoving van al zijn negen kinderen en onder meer seksueel misbruik van twee van hen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ruinerwold-kinderen reageren op onrust in gemeente Ermelo

Gerrit Jan zorgde onlangs nog voor onrust in zijn nieuwe gemeente Ermelo. Volgens bezorgde dorpelingen gaat de vader in een rolstoel samen met Josef langs de deuren op zoek naar klusjes en om zijn verhaal te doen, iets wat bij velen totaal in het verkeerde keelgat schiet. Je bekijkt er meer over in onderstaande video.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zo liep het af met schoonvader en zoon uit Ruinerwold-docu

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore