Ga naar de inhoud
Misdaad

Bilal inmiddels op vrije voeten, geen aangifte gedaan

Bilal Wahib Beeld © ANP

Bilal Wahib (22) heeft het politiebureau inmiddels verlaten. Tegen de acteur is geen aangifte gedaan nadat hij een minderjarige jongen gisteravond aanspoorde zijn geslachtsdeel te laten zien op Instagram, zegt zijn advocaat Nienke Hoogervorst tegen RTL Boulevard.

Peter R. de Vries: 'Oussama waarschuwde Bilal nog: hij is minderjarig'

08:41

"Hij is vandaag twee maal gehoord en heeft ook verklaringen afgelegd", zo zegt Hoogervorst. "Er is geen aangifte tegen hem gedaan en hij zal vanavond nog in vrijheid worden gesteld." Dat er geen aangifte is gedaan, betekent niet dat de politie de zaak niet verder onderzoekt en dat Bilal niet vervolgd kan worden. Ook zonder aangifte kan het Openbaar Ministerie een verdachte vervolgen.

Bilal werd woensdag aangehouden op verdenking van het verspreiden van kinderporno. Even later meldde ook Oussama Ahammoud zich bij het bureau, de acteur die naast Bilal in de video te zien was. Oussama werd gehoord getuige in de zaak, hij is geen verdachte.

Bilal
Lees ook:
Bilal Wahib reageert op omstreden video: 'Vreselijk veel spijt'

Bilal gaf eerder vandaag via zijn advocaat toe dat hij een enorme fout heeft gemaakt. "Hij heeft geprobeerd om een grap te maken met een vriend van hem met wie hij live was. Daar is een jongen in betrokken geraakt. Een domme grap waar hij ontzettend veel spijt van heeft. Hij vindt het vreselijk dat er afstand van hem wordt genomen, zonder dat daar een gesprek over is gevoerd. En nogmaals, hij heeft er echt veel spijt van", aldus zijn advocaat tegen RTL Boulevard.

Update:
Lees ook:
Update: BNNVARA beëindigt samenwerking Bilal Wahib