Ga naar de inhoud
Misdaad

Bilal Wahib reageert op omstreden video: 'Vreselijk veel spijt'

Bilal Wahib Beeld © ANP

Na alle commotie rondom de Instagram live van Bilal Wahib (22) en Oussama Ahammoud (20) heeft Bilal - die volgens de politie wordt verdacht van het verspreiden van kinderporno - via zijn advocaat een reactie gegeven. "Hij geeft toe dat hij een enorme fout heeft gemaakt", zegt advocaat Nienke Hoogervorst.

"Het was een onbezonnen daad"

Volgens zijn advocaat is Bilal vandaag één keer verhoord en heeft hij daarin een verklaring afgelegd, zegt ze tegen RTL Boulevard. De acteur geeft toe dat hij een enorme fout heeft gemaakt en heeft 'vreselijk veel spijt' van zijn actie. "Hij heeft geprobeerd om een grap te maken met een vriend van hem met wie hij live was. Daar is een jongen in betrokken geraakt. Een domme grap waar hij ontzettend veel spijt van heeft. Hij vindt het vreselijk dat er afstand van hem wordt genomen, zonder dat daar een gesprek over is gevoerd. En nogmaals, hij heeft er echt veel spijt van", zegt zijn advocaat tegen RTL Boulevard.

Ze voegt toe: "Hij heeft zich weleens beter gevoeld zoals u kunt voorstellen. Hij heeft hier veel spanning door en heel erg veel spijt."

Update:
Lees ook:
Update: BNNVARA beëindigt samenwerking Bilal Wahib

"Er wordt inderdaad gevraagd aan een minderjarige jongen om zijn geslachtsdeel laten zien. Als de focus zo gericht wordt op het geslachtsdeel, zou je daar een seksueel delict van kunnen maken, maar daar zou je een discussie over kunnen voeren of dat inderdaad het geval is", besluit Hoogervorst.

Bilal is rond 18.00 uur opnieuw verhoord door de politie. Inmiddels is bekend dat er geen aangifte tegen hem is gedaan. De acteur zal dus vanavond nog in vrijheid worden gesteld.