Misdaad

Proces tegen Ridouan Taghi uitgesteld door corona

05 februari 2021 16:41
Beeld © Nieuwsuur

De inhoudelijke behandeling van het Marengo-proces, waarin onder anderen Ridouan Taghi (43) en Saïd Razzouki (48) terechtstaan, is uitgesteld. Volgens de rechtbank Amsterdam is het niet verantwoord om het proces op een veilige en verantwoorde manier te voeren. Wanneer het proces verder kan, is nog niet bekend.

“Met name de opkomst van de Britse variant van het coronavirus is van doorslaggevend belang bij de beslissing van de rechtbank"

Tijdens het Marengo-proces komen tientallen mensen samen. Rechters, officieren, verdachten, advocaten, beveiligers en journalisten zouden vanaf 15 februari regelmatig in de extra beveiligde Bunker samenkomen tijdens de zittingsdagen. Het speciale gerechtsgebouw is niet heel groot en mede daardoor kan er niet aan alle eisen voor een goed proces voldaan worden.

“Met name de opkomst van de veel besmettelijkere Britse variant van het coronavirus is van doorslaggevend belang bij de beslissing van de rechtbank. Ook de onzekerheid over de ontwikkeling van de huidige besmettingen in verschillende penitentiaire inrichtingen speelt een rol”, zo schrijft de rechtbank op haar website.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Holleeder en Taghi preventief in quarantaine door corona-uitbraak

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore