Misdaad

OM laat witwaszaak tegen Amanda Balk vallen

25 januari 2021 17:37 Aangepast: 25 januari 2021 17:52
Amanda Balk Beeld © ANP

Het Openbaar Ministerie stopt met het vervolgen van realityster Amanda Balk (33). Dat bevestigt het Openbaar Ministerie na vragen van RTL Boulevard. Justitie seponeert de witwaszaak tegen de Amsterdamse wegens gebrek aan bewijs. Amanda zelf laat aan RTL Boulevard in een schriftelijke reactie te weten het erg fijn te vinden dat de zaak geseponeerd is. "Nu is eindelijk mijn onschuld bewezen en kan ik verder."

"Deze nachtmerrie duurt nog langer dan ons huwelijk"

Het OM verdacht Amanda van het witwassen van geldbedragen met haar ex-partner Stavros T. In januari 2019 bracht de voormalig Gouden Kooi-bewoner twee nachten door in een politiecel.

Ze zei eerder tegen RTL Boulevard onschuldig te zijn. "Ik ben onschuldig, ik ben niet voor niets van hem gescheiden", liet Amanda toen weten. "Deze nachtmerrie duurt nog langer dan ons huwelijk. Het is heel vervelend om als onschuldig persoon meegezogen te worden in de consequenties van iemand anders zijn fout. Maar ik maak me geen zorgen over een rechtszaak over mijn betrokkenheid. Ik wist van niks. En dat zal die rechtszaak ook uitwijzen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Amanda Balk overhandigde Stavros scheidingspapieren in de bak

Justitie vervolgt ex-man Stavros nog wel. Hij wordt verdacht van onder andere het telen van zeer grote hoeveelheden hennep in een drietal woningen in Wassenaar en witwassen. De politie viel in oktober 2018 de drie panden binnen en vond daar circa 4200 wietplanten. T. bekende gedeeltelijk, maar ontkende de witwas beschuldigingen.

De advocaat van Amanda Balk, Idriss van Straalen, spreekt over "goed nieuws". Amanda laat aan RTL Boulevard weten dat ze in een nachtmerrie leefde, toen bleek dat haar ex een dubbelleven leidde. "Wat bijna nog erger was, was het feit dat ik toen ik van deze shock aan het bijkomen was, ik beschuldigd werd van medeplichtigheid. Dat is een standaard procedure als je getrouwd bent en iemand in zijn positie zit. Ik dacht dat ik gek werd toen ik het hoorde. Ik was zo gelukkig met deze man. Hij bleek een totaal iemand anders te zijn."

Miniatuurvoorbeeld
lees meer:

Amanda Balk in stilte gescheiden van Stavros T.

Amanda is gelukkig dat er inmiddels een einde is gekomen aan "deze nachtmerrie". "De rechter heeft alles grondig bekeken en vond mij zo onschuldig in deze, dat hij zelfs de zaak heeft geseponeerd. Hier heeft mijn zeer kundige advocaat Idriss Van Straalen op toegezien." Een grote opluchting voor de Gouden Kooi-ster. "Je weet natuurlijk van je eigen onschuld, alleen om dit ook juridisch bevestigd te krijgen, was wel heel erg fijn. Nu is eindelijk mijn onschuld bewezen en kan ik verder."

Inmiddels focust Amanda zich weer op de toekomst. "Ik bouw beetje bij beetje op. Maar merk dat ik nog steeds moeite hebben met mensen te vertrouwen. Ik hoop dat dat steeds minder gaat worden en dat ik mijn vertrouwen in de mensheid langzamerhand weer terug krijg."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore