Misdaad

Jos B. blijft tijdens hoger beroep in voorlopige hechtenis

22 december 2020 14:15 Aangepast: 22 december 2020 19:39
Jos B. Beeld © ANP

Het Gerechtshof in Den Bosch heeft vandaag besloten dat Jos B., verdachte in zaak-Nicky Verstappen, tijdens zijn hoger beroep in voorlopige hechtenis blijft zitten. Op 20 november werd B. door de rechtbank Limburg veroordeeld tot 12,5 jaar gevangenisstraf. De verdachte én het Openbaar Ministerie gingen tegen die veroordeling in hoger beroep.

Jos B. is veroordeeld tot 12,5 jaar cel. Volgens de rechtbank in Maastricht is het bewezen dat B. in 1998 de 11-jarige Nicky Verstappen heeft ontvoerd en misbruikt. De rechter achtte doodslag niet bewezen, maar volgens hem kan B. wel verantwoordelijk worden gehouden voor de dood van Nicky. De rechtbank acht het wettig en overtuigend bewezen dat er sprake is geweest van ontuchtige handelingen bij Nicky, waaronder seksueel misbruik.

De gevangenisstraf van B. is na de veroordeling door de rechtbank is opgelegd ingegaan. Vanaf het moment dat het hoger beroep wordt ingesteld zit de verdachte weer in voorlopige hechtenis.

Miniatuurvoorbeeld
lees meer:

Jos B. veroordeeld tot 12,5 jaar cel

Uiteraard was de dag van de uitspraak in de rechtszaak een bijzonder spannende en emotionele voor de familie Verstappen. In de video hieronder reageren vader, moeder en zus op de uitspraak.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore