Ga naar de inhoud
Misdaad

Gruwelijke details over Ghislaine Maxwell: 'Zij is een monster'

Beeld © ANP

Ghislaine Maxwell (58) zit sinds kort in hechtenis en steeds meer wordt haar rol in de zaak rondom de overleden Jeffrey Epstein duidelijk. Ze zou meisjes hebben geronseld voor de miljardair, maar een slachtoffer treedt nu naar buiten met gruwelijke details.

"Het gebeurde allemaal zo snel, ik stond perplex"

Ghislaine staat inmiddels bekend als de ronselaar voor Jeffrey Epstein. Via kunstscholen, sportscholen en muziekopleidingen probeerde zij meisjes met ambitie te vinden, die wel gevoelig waren voor de carrièremogelijkheden met behulp van een rijke man. Deze meisjes werden vervolgens aan Epstein voorgesteld en Maxwell was vaak aanwezig bij het begin van het lichamelijke contact tussen de twee, waarna zij de kamer verliet en het misbruik begon. Nadat uit eerdere rechtbankdocumenten al bleek dat zij zelf ook beschuldigd wordt van seksueel misbruik, klapt een vrouw onder de naam Samantha in The Sun uit de school.

Prins
Lees ook:
Prins Andrew in paniek door onthullingen Ghislaine Maxwell?

Samantha zou 21 jaar zijn toen ze werd gerekruteerd. Haar werden imposante beloftes gedaan zoals snel verdiend geld voor slechts een massage van een rijke man. Epstein was daarnaast erg geïnteresseerd in haar designwerk. Als de miljardair aan het einde van de massage op zijn rug gaat liggen en zichzelf bevredigt, is Samantha al lang blij dat zij het niet hoeft te doen. De vrouw wordt in het wereldje gezogen en Maxwell weet er zelfs voor te zorgen dat Samantha een medestudent overhaalt om een bezoekje aan Epstein te brengen. "Ze was 19 jaar, maar ik zei dat ze moest zeggen dat ze 16 was", vertelt ze.

Na lange tijd niks te hebben gehoord, werd ze op het matje geroepen bij Ghislaine. "Maxwell nam me mee naar de massagekamer en begon daar tegen me te schreeuwen: 'Jij smerige, vuile, leugenachtige hoer.' Ze was boos op me, omdat ik het andere meisje gezegd had over haar leeftijd te liegen. En voordat ik het wist stopte ze een ball gag in mijn mond, hield mijn handen op mijn rug en verkrachtte me met een seksspeeltje. Ze trok mijn kleren uit. Het gebeurde allemaal zo snel, ik stond perplex."

"Vervolgens riep ze Epstein en hij kwam erbij", vervolgt Samantha. "Het was traumatiserend. Nadat ze klaar waren, pakte ik mijn kleren. Ik herinner me dat ze me driehonderd dollar gaf en zei: 'Waag het niet om naar de autoriteiten te gaan, want dan zul je niet lang genoeg leven om in de rechtbank te staan, zoiets. Toen alles eindelijk voorbij was, liep ik de deur uit als een totaal ander persoon. (…) Ik wil haar gestraft zien worden. Ze moet lijden zoals ze ons heeft laten lijden. Ik denk dat Epstein niet veel erger was dan zij; in mijn beleving was zij het echte monster."

'Ghislaine
Lees ook:
'Ghislaine Maxwell niet alleen ronselaar, óók misbruiker'

Ook prins Andrew wordt al lange tijd in verband gebracht met de praktijken van Jeffrey Epstein en Ghislaine Maxwell. Nu Maxwell is opgepakt, zou prins Andrew zomaar eens in paniek kunnen raken over eventuele nieuwe onthullingen over hem. Hieronder zie je er alles over.

Prins Andrew in paniek door nieuwe onthullingen Ghislaine Maxwell?

04:23