Misdaad

Jos B. legt eerste verklaring af in zaak Nicky Verstappen

28 september 2020 09:28 Aangepast: 28 september 2020 10:30
Jos B. en Nicky Verstappen Beeld © ANP

Verdachte Jos B. gaat voor het eerst een verklaring afleggen in de zaak Nicky Verstappen. Maandagochtend gaf advocaat Gerard Roethof aan dat B. zal verklaren over de zaak die tegen hem ligt. 

Update: inmiddels heeft Jos B. verklaard dat Nicky Verstappen al was overleden toen hij hem vond.

De nabestaanden van Nicky Verstappen wachten al ruim 22 jaar op antwoorden. Toch zullen naar verwachting veel vragen onbeantwoord blijven. Jos B. ontkent namelijk verantwoordelijk te zijn voor het ontvoeren, misbruiken en doden van de elfjarige Nicky, die tijdens een zomerkamp op de Brunsummerheide in Limburg vermist raakte.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Proces Nicky Verstappen van start: 'Geen gelopen race'

Al maandenlang komt een zogenoemde kluisverklaring van B. aan de orde. Advocaat Roethof vertelde de rechtbank en aanwezige journalisten eerder dat zijn cliënt een verklaring heeft opgesteld, waarin B. zijn kant van het verhaal doet. De tijd was volgens Roethof eerder niet rijp, de verklaring bleef ondanks aandringen van de rechtbank achter slot en grendel. De verklaring is een andere dan de kluisverklaring waarover werd gesproken.

Maandag start de inhoudelijke behandeling in de zaak. Die zal in de komende drie weken plaatsvinden en duurt in totaal zeven dagen. Een datum voor de uitspraak is nog niet bekend, maar naar verwachting volgt deze in november.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore