Misdaad

'Rolex-verdachten' hadden meer BN’ers in het vizier

22 september 2020 16:51 Aangepast: 22 september 2020 16:52
Beeld © ANP

Vier verdachten, die vanaf vandaag terecht staan voor de roven van dure horloges van onder anderen Estelle Cruijff en René van Dam, bespraken in afgeluisterde gesprekken nog meer bekende, toekomstige slachtoffers.

"Lil Kleine kent mij. Hij zegt op een filmpje zelfs dat-ie van me houdt"

Ze hadden het onder meer over de horloges van Lil Kleine en de profvoetballers Dusan Tadic, Adam Maher en Steven Bergwijn. Ook bespraken ze onderling dat ze ‘de Miljonair Fair in de gaten moesten houden’. 

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk ook:

Estelle Cruijff openhartig over Rolex-roof

De verdachten reden rond in een auto waarin afluisterapparatuur was gehangen. Over de toenmalige PSV-speler Bergwijn werd gezegd: “Bergwijn heeft een dikke AP.” Met AP wordt Audemars Piguet bedoeld, een exclusief horlogemerk. Op de dag dat ze het volgens het Openbaar Ministerie ‘de hele dag’ over Tadic hebben, zeggen ze: “Kijk zo. Bap, bap, bap. Op zijn been. Nooit meer voetballen.” 

De verdachten willen niks verklaren over deze uitspraken. Wel zegt een van hen fan van Ajax te zijn. 

Later zien ze ook rapper Lil Kleine lopen. ‘Wij gaan hem uitdelen, tweemans’ zou er in de auto zijn gezegd. “Grootspraak", zegt een van de verdachten. “Lil Kleine kent mij. Hij zegt op een filmpje zelfs dat-ie van me houdt. Ik kan u het filmpje laten zien.”

Over het rondrijden, waarbij ze op zoek zouden zijn naar dure klokjes, zegt een verdachte in het algemeen: “We waren mensen aan het volgen mevrouw. Dat zal ik niet ontkennen.” 

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk ook:

Verdachten Rolex-bende langer vast

De besproken personen zijn uiteindelijk geen slachtoffer geworden. De zaak tegen de verdachten gaat morgen verder. Op 2 oktober komt het OM met de strafeisen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore