Misdaad

Taghi ondanks geruchten niet aanwezig bij Marengo-proces

11 augustus 2020 09:23 Aangepast: 11 augustus 2020 10:44
Radioun Taghi

Topcrimineel Ridouan Taghi laat zich vandaag ondanks eerdere berichtgeving niet zien in de rechtbank tijdens het Marengo-proces. Taghi verscheen nog nooit in het openbaar sinds hij vast zit, maar de Marechaussee zou in de hoogste staat van paraatheid zijn geweest nadat hardnekkige geruchten eerder vandaag de ronde deden.

Meerdere bronnen meldden dat Taghi aanwezig zou zijn, maar andere bronnen zeiden juist van niet.

De rechtszaak in het Marengo-proces draait onder meer om vijf liquidaties en meerdere pogingen daartoe. Het OM verdenkt Ridouan Taghi ervan de opdrachtgever te zijn. Hij wordt ook genoemd als de persoon die achter de moord op Reduan zit, de broer van Nabil B., en Derk Wiersum, zijn advocaat. Die moorden worden gezien als waarschuwing aan kroongetuige Nabil B. en andere criminelen die overwegen met justitie te gaan praten. De nabestaanden in de familie B. leven sindsdien op een geheime locatie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

‘Advocaten in zaak Ridouan Taghi lekten geheime informatie’

Afgelopen week kwam naar voren dat meerdere advocaten in het proces tegen de vermeende criminele organisatie van Ridouan Taghi worden beschuldigd van het lekken van informatie, het spreken met derden tijdens beperkingen en het aannemen van grote bedragen cash. Dat blijkt uit dossierstukken die in handen zijn van verschillende media, waaronder RTL Boulevard.

Een aantal advocaten, waaronder Nico Meijering, Leon van Kleef en Christian Flokstra van het advocatenkantoor Ficq & Partners, maar ook andere advocaten zoals Khalid Kasem en Yassine Bouchikhi zouden een dubieuze rol kunnen spelen. Er zou voortdurend geheime en gevoelige informatie zijn gedeeld met derden, terwijl deze informatie nog strikt geheim was. De verdachten zaten op dat moment in zogenoemde beperkingen en mochten met niemand anders dan hun advocaat contact hebben.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Kroongetuige Nabil B. weigert medewerking in zaak Taghi'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore