Ga naar de inhoud
Misdaad

Khalid Kasem genoemd als advocaat die aan Taghi heeft gelekt

Beeld © ANP

Het Openbaar Ministerie is van mening dat advocaat Khalid Kasem in 2015 informatie uit een lopend strafonderzoek aan de organisatie van Ridouan Taghi heeft doorgespeeld. Dat meldt 'AD'.

Uit het proces verbaal dat deze week aan het dossier van het liquidatieproces Marengo is toegevoegd en in de handen is van het AD, staat dat het OM overtuigd is van het feit naar aanleiding van een versleuteld chatbericht.

Eerder confronteerde de nieuwssite Khalid Kasem al eens met het doorspelen van informatie, maar de advocaat bleef ontkennen. Inmiddels heeft het OM de beschuldiging publiekelijk gemaakt: "Uit het bericht van Zakaria el H. aan Taghi kan worden opgemaakt dat El H. langs advocaat mr. Khalid Kasem is gegaan en dat hij van mr. Kasem heeft gehoord wanneer het onderzoek is gestart, wat de aanleiding voor het onderzoek is geweest en hoe de politie bij de garagebox is gekomen."

'Kroongetuige
Lees ook:
'Kroongetuige Nabil B. weigert medewerking in zaak Taghi'

Khalid Kasem werkt momenteel bij advocatenbureau De Vries & Kasem, dat hij samen met Peter R. de Vries in 2017 oprichtte. Eind mei nam Peter afscheid van het kantoor. 'Het was een mooie en leuke tijd, maar het kantoor staat en floreert', schreef hij toen. Zijn zoon Royce is wel nog als advocaat verbonden aan het kantoor.

Khalid Kasem is een graag geziene gast op televisie. Zo eindigde hij afgelopen februari nog als tweede in de populaire tv-quiz De Slimste Mens en publiceerde hij onlangs een bestseller over voetballer Abdelhak Nouri. Hij was zelfs in de race om de opvolger van De Wereld Draait Door te presenteren, maar door eerdere beschuldigingen ging dat niet door.

Opnieuw
Lees meer:
Opnieuw consternatie en ruzie in Taghi-zaak

De zussen van de doodgeschoten Reduan en kroongetuige Nabil B. zijn momenteel te zien in de Videoland-serie De jacht op de Mocro-Maffia. Daarin doen zij uitgebreid hun verhaal over hun broers Nabil en Reduan en het handelen van justitie. Zij uiten stevige kritiek op de overheid, die volgens hen de dreiging vanuit de onderwereld veel te veel heeft onderschat. In hun ogen had de dood van Reduan, en die van Wiersum, voorkomen kunnen worden als de overheid wel adequaat had gehandeld.

Bekijk hier wat RTL Boulevard-deskundige John van den Heuvel eerder vertelde over de documentaireserie.

Familie Nabil B. haalt uit naar overheid in Videoland-docu

05:22