Misdaad

Naam tweede advocaat kroongetuige Nabil B. bekend

10 juli 2020 15:41 Aangepast: 10 juli 2020 15:43
Beeld © Telegraaf/John van den Heuvel

Kroongetuige Nabil B. krijgt een tweede advocaat naast zijn huidige raadsman Peter Schouten. Dat meldt John van den Heuvel, misdaadverslaggever van 'De Telegraaf' en deskundige van RTL Boulevard. Onno de Jong, ook de advocaat van twee andere kroongetuigen op dit moment, gaat Nabil B. publiekelijk bijstaan.

"Na nauw overleg met elkaar hebben we besloten een team te vormen"

De advocaat bevestigt dit nieuws aan John van den Heuvel. “De kroongetuige heeft me dit enige tijd geleden verzocht. Ook heeft hij gevraagd samen te werken met confrère Schouten. Na nauw overleg met elkaar hebben we besloten een team te vormen om de kroongetuige van de best denkbare rechtsbijstand te voorzien,” aldus De Jong.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Advocaten onthullen ware reden van breuk met kroongetuige Nabil B.

Het nieuwe advocatenteam vindt het nu vooral belangrijk dat de gemoederen rondom kroongetuige Nabil B. bedaren. “Er is de afgelopen weken veel gedoe geweest en veel geruzie. Dat moet stoppen want dat is in niemands belang. We willen zo snel mogelijk met de Deken om tafel om te voorkomen dat het proces nog meer schade oploopt,” stelt De Jong.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ex-advocaten kroongetuige doen aangifte tegen Peter R.

De Jong speelt een rol in het proces rondom de vermeende liquidatiebende Caloh Wagoh. In dat proces staat hij kroongetuige Tony de G. bij. In de strafzaak tegen Willem Holleeder staat hij kroongetuige Fred Ros bij.   Het team van kroongetuige Nabil B. bestaat op dit moment uit de advocaten Peter Schouten en Onno de Jong. Peter R. de Vries is de woordvoerder en vertrouwenspersoon van B.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore