Misdaad

Ex-advocaten kroongetuige doen aangifte tegen Peter R.

08 juli 2020 18:57 Aangepast: 08 juli 2020 20:04
Beeld © ANP

De twee anonieme ex-advocaten van kroongetuige Nabil B. doen aangifte bij de Hoofdofficier van Justitie tegen Peter R de Vries. Volgens de advocaten heeft Peter hen ten onrechte beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag ten opzichte van de kroongetuige. Peter R. reageert er nu zelf op bij RTL Boulevard.

“Ik zie dit als een kansloze aangifte"

In een interview met het Algemeen Dagblad beschuldigde een van de anonieme ex-advocaten Peter R ervan dat hij een breuk heeft geforceerd tussen hen en Nabil B. Peter R. zei dat Nabil zijn advocaten de laan uitstuurde omdat een van de raadsmannen seksueel getinte opmerkingen had gemaakt. Dit vertelde Peter R. afgelopen vrijdag ook aan tafel bij Beau van Erven Dorens in zijn talkshow Beau.

Uit stukken die de redactie van RTL Boulevard heeft ingezien blijkt dat de anonieme ex-advocaat al voor de opmerking van Peter over seksuele grappen bekend had gemaakt wat de werkelijke reden was. Daarmee lijkt vast te staan dat Peter’s opmerking dus helemaal niet de reden was van het naar buiten treden. De anonieme ex-advocaat laat aan RTL Boulevard weten dat De Vries al voor 2 juli aan anderen heeft laten weten dat er sprake zou zijn geweest van seksueel overschrijdend gedrag richting Nabil B. Aan wie De Vries dat zou hebben gezegd weet de voormalig advocaat niet. Hierop laat Peter R. de Vries aan RTL Boulevard weten dat de reactie van de anonieme ex-advocaat “kletskoek” is.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

OM zet De Vries voet dwars als 'vertrouwensman' kroongetuige

“Ik zie dit als een kansloze aangifte", vertelt Peter R. aan RTL Boulevard. "Ik heb alleen maar gereageerd op het feit dat de advocaat zelf zijn geheimhoudingsplicht heeft verbroken en daarbij een aantal onware en onjuiste uitspraken heeft gedaan. Die heb ik weerlegd. De huidige advocaat van de kroongetuige heeft schriftelijk namens kroongetuige bevestigd dat ik honderd procent de juiste feiten heb vermeld. Ik ga zelf morgen een klacht indienen bij de Orde van Advocaten tegen de anonieme ex-advocaat. De anonieme advocaat steekt met deze nieuwe actie zijn hoofd alleen maar verder in de strop.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Peter R. de Vries wil kroongetuige Nabil B. bijstaan

In de video hieronder vertelt Peter R. waarom hij Nabil B. wil bijstaan. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore