Misdaad

Advocaat Josef B: 'Vader Ruinerwold te slecht voor PBC'

30 juni 2020 17:49 Aangepast: 30 juni 2020 17:49
De boerderij in Ruinerwold waar Van D. en zijn kinderen woonden. Beeld © ANP Foto

De hoofdverdachte in de Ruinerwoldzaak, Gerrit Jan van D., kan nie in het Pieter Baan Centrum (PBC) geobserveerd worden. Daar heeft hij te veel fysieke beperkingen voor. Dat zegt Yehudi Moszkowicz, de advocaat van medeverdachte Josef B., tegen RTL Boulevard.

Momenteel verblijft Gerrit Jan van D. in het penitentiair ziekenhuis in Scheveningen. De afgelopen dagen hebben medewerkers van het PBC hem bezocht en vastgesteld dat hij te veel fysieke beperkingen heeft voor een plaatsing in het PBC.

Josef B. zit sinds twee weken wél in het PBC, met als reden de interactie tussen hem en Van D. te observeren. "Nu blijkt dat hij daar voor niets zit", zegt Moszkowicz.

Miniatuurvoorbeeld
lees meer:

Ruinerwold-verdachte Josef B. is in hongerstaking

Gerrit Jan van D. en Josef B. worden verdacht van vrijheidsberoving van zes van de kinderen van Van D. Het voltallige gezin leefde jarenlang geïsoleerd van de buitenwereld in een boerderij in Ruinerwold. Toen één van deze kinderen om hulp vroeg in het dorp, kwam de zaak aan het licht. Van D. kreeg in 2016 een hersenbloeding en kan niet meer praten.

RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore