Misdaad

Nikki Lee Janssen gaat strijd weer aan na publicatie naaktvideo

29 juni 2020 13:26 Aangepast: 29 juni 2020 14:17
Nikki Lee Janssen Beeld © Poppyonto

Sextortion-slachtoffer Nikki Lee Janssen gaat opnieuw de strijd aan met mannen en vrouwen die zich schuldig maken aan online shaming. Om anderen bij te staan en potentiële daders te weerhouden van hun daden lanceert ze een eigen platform waarop ze haar ervaringen deelt.

"Paniek, radeloosheid, angst en wanhoop, ik voel het allemaal"

Op haar website heeft Nikki een brief aan de dader geplaatst. Een deel van haar spreekrecht dat ze oog in oog met haar afperser uitsprak, is daarin verwerkt. "Paniek, radeloosheid, angst en wanhoop, ik voel het allemaal terwijl tranen hevig over mijn wangen stromen", schreef Nikki naar haar dader. "Ik besluit mijn iPhone te resetten, alles te verwijderen, mijn wachtwoorden te veranderen, maar ik heb nu al zoveel vragen: Waarom ik? Waarom gebeurt dit? Wie ben jij?"

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verdachte zaak Nikki Lee Janssen blijft vast

Met heftige passages probeert Nikki het bewustzijn te creëren voor mannen en vrouwen die potentiële daders kunnen zijn. Ook is het belangrijk dat slachtoffers weten dat ze echt niet de enige zijn die dit overkomt. De gevoelens na de afpersing waren voor Nikki heel intens. "Ik leefde met angst, onwijze angst voor alles en iedereen. Ik voelde me niet meer veilig, zelfs niet in mijn eigen huis. Ik vertrouwde niemand meer, terwijl ik in de mooiste tijd van mijn leven zou moeten zitten; uitkijkend naar één belangrijke datum; 28 mei 2017; de datum waarop ik uitgerekend was. Maar jij overheerste", schrijft ze op haar blog.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

De afperser van Nikki Lee Janssen stond vandaag voor de rechter

Op haar nieuwe platform legt Nikki uit aan slachtoffers dat het logisch is dat ze overvallen worden met heftige emoties. "Je hoort soms dat mensen zeggen dat het de schuld van het slachtoffer is, dat ze maar geen filmpje of foto hadden moeten maken. Maar dat is onterecht", zegt Nikki tegen RTL Boulevard. Slachtoffers moeten zich volgens haar juist niet schuldig voelen, want het is heel normaal dat je op een spannend en intiem moment foto's kan maken naar iemand die je leuk vindt. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nikki Lee Janssen oog in oog met de man die haar leven verwoestte

Nikki hoopt dat slachtoffers iets hebben aan het verhaal dat ze deelt. Eerder ging Nikki in de rechtbank al de strijd aan. Ze werd daarbij ondersteund door Peter R. de Vries en diens zoon, advocaat Royce de Vries. Ook schreef ze een boek waarin ze haar ervaringen deelde.

In de video hieronder vertelt Nikki Lee over het moment dat ze oog in oog kwam te staan met de man die haar leven verwoestte. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore