Misdaad

Keith Bakker naar Pieter Baan Centrum, zaak uitgesteld

20 mei 2020 13:43
ANP Beeld © ANP

De rechtszaak tegen de van televisie bekende oud-verslavingsgoeroe Keith Bakker is uitgesteld. Het Openbaar Ministerie vroeg de rechtbank succesvol een onderzoek in het Pieter Baan Centrum toe te staan. Volgens de officier moet er een beter beeld komen van de psyche van de verdachte.

"Opvallend is dat de seksverslaving aan bod komt"

Tijdens eerdere onderzoeken heeft Keith Bakker, volgens het OM, niet volledig meegewerkt. Een zogenaamd referentenonderzoek, waarbij onderzoekers spreken met mensen uit de omgeving van een persoon, werd afgewezen. Daardoor konden deskundigen geen volledig beeld krijgen van de psyche van Keith Bakker.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Keith Bakker steekt middelvinger op naar aangeefster in zedenzaak

Er zijn volgens het OM aanwijzingen voor antisociale, narcistische en ontwijkende persoonlijkheidstrekken. Ook zou er sprake zijn van trekken van borderline. Het Pieter Baan Centrum moet nu wekenlang onderzoeken of er sprake is van stoornissen. "Opvallend is dat de seksverslaving aan bod komt", zegt de officier. Keith Bakker zou zichzelf volgens de officier zo zien en ook naar werkgroepen zijn gegaan vanwege de verslaving. "Daar is door de reclassering geen nader onderzoek gedaan naar een mogelijke seksverslaving."

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Keith Bakker hoort vandaag strafeis in tweede misbruikzaak

Wanneer de zaak inhoudelijk kan worden behandeld is niet bekend. Er zijn lange wachttijden bij het Pieter Baan Centrum vanwege de coronacrisis.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore