Misdaad

Weer aanhouding in zaak-Caloh Wagoh

06 mei 2020 11:43
Politie-inval in het Caloh Wagoh-clubhuis in Amersfoort Beeld © ANP

De rechtszaak tegen leden van motorclub Caloh Wagoh, het zogenoemde Eris-proces, wordt groter en groter. Woensdagochtend meldde het Openbaar Ministerie tijdens een pro forma zitting dat er een nieuwe aanhouding is in een moordzaak.

Dinsdag is een derde verdachte aangehouden voor de moord op de Belgische zakenman Stefaan Bogaerts in Spijkenisse in 2017. Dat is Marciano M. Eerder werden al twee verdachten voor deze moord aangehouden, Errol van M. en Jack S.

Het Openbaar Ministerie meldt dat de verdachten werden aangehouden op basis van verklaringen van de kroongetuige Tony de G. en een nieuwe anonieme getuige. Die noemde namen van de personen die de liquidatie zouden hebben gepleegd. 

De twee eerder aangehouden verdachten (33 en 49 jaar uit Den Haag) zouden hebben geschoten. De 42-jarige man uit Delft die dinsdag werd aangehouden zou hun chauffeur zijn geweest.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

OM zit achter motorclub Caloh Wagoh aan

De Belgische zakenman werd op 21 september 2017 doodgeschoten op de Lisstraat in Spijkenisse. De auto die vermoedelijk is gebruikt werd die nacht brandend aangetroffen in Barendrecht. In de auto werd een automatisch vuurwapen gevonden dat volgens het NFI kan worden geduid als het moordwapen.

Op brandende kleding die in de buurt werd gevonden zat DNA van de 33-jarige en 49-jarige verdachten. Zij werden in 2018 al aangehouden, maar na enige tijd ook weer in vrijheid gesteld. Op 21 april 2019 zijn ze opnieuw aangehouden naar aanleiding van de nieuwe bevindingen in het onderzoek.

De rechtbank beslist later deze week of zij langer vast moeten blijven zitten. Hun strafzaken worden dan waarschijnlijk op de zitting in juli aan het Eris-proces toegevoegd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Peter R. over bizarre wending in zaak tegen Caloh Wagoh

In het Eris-proces staan onder anderen verdachten terecht die een (leidinggevende) rol hadden bij motorclub Caloh Wagoh. Het Openbaar Ministerie verdenkt in totaal zestien verdachten, waaronder een kroongetuige, van onder meer vijf liquidaties en meerdere pogingen daartoe.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore