Ga naar de inhoud
Misdaad

Ridouan Taghi opnieuw niet in rechtbank tijdens eigen proces

Een foto van crimineel Taghi, verspreid door de politie. Beeld © Politie

Topcrimineel Ridouan Taghi is opnieuw niet aanwezig bij de pro forma zitting in zijn eigen proces. Dat heeft de Rechtbank Amsterdam laten weten na vragen van RTL Boulevard. Waarom de 42-jarige verdachte in het Marengo-proces de zitting niet wil volgen, is volstrekt onduidelijk.

De volgende voorbereidende zitting in het grootse Marengo-proces vindt plaats op 18 en 19 mei. Geen enkele verdachte mag, vanwege de coronacrisis, aanwezig zijn in de rechtbank. De vijftien verdachten die in Nederland vastzitten hebben wel de mogelijk hun eigen zaak via een videoverbinding te volgen. Een aantal verdachten maakt daar gebruik van, maar Taghi laat ook deze kans om te spreken aan zich voorbijgaan.

Inez
Lees ook:
Inez Weski: 'Taghi onherkenbaar toegetakeld bij arrestatie'

Tijdens de vorige zitting op 6 maart, toen de eerste na de aanhouding van Taghi in Dubai, was de man uit Vianen ook al niet aanwezig. Volgens zijn advocaat Inez Weski was Taghi het niet eens met het feit dat er voor hem een aparte zitting was georganiseerd. Daardoor kon hij niet aanwezig zijn in de rechtbank samen met de andere verdachten in de zaak. Volgens Weski liep de verdediging daardoor een achterstand op, omdat Taghi op die manier niet kon inhaken wanneer andere verdachten aan het woord kwamen. De advocaat was vandaag niet bereikbaar om te reageren op het besluit van haar cliënt.

Ridouan
Lees ook:
Ridouan Taghi weigert naar rechtbank te komen

De andere hoofdverdachte in de zaak, Saïd R., zit nog vast in Colombia. Hij kan de zitting sowieso niet bijwonen. De advocaten van de verdachten mogen tijdens de zittingsdagen in mei wel aanwezig zijn in de rechtbank. De pers kan de zitting volgen via een videoverbinding op een andere locatie. Publiek kan de zaak niet bijwonen. Volgens de rechtbank loopt de zaak vooralsnog geen vertraging op door de coronacrisis.