Misdaad

Vier gedetineerden in Nederland met corona besmet

10 april 2020 16:52
Justitieel Complex Schiphol Beeld © ANP

Een vierde gedetineerde is besmet met het coronavirus, dat heeft de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) desgevraagd bevestigd aan RTL Boulevard. Het gaat om het derde coronageval op dezelfde afdeling van het detentiecentrum op Schiphol. De hele afdeling wordt uit voorzorg afgeschermd van de rest van de gevangenis.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Kim Kardashian helpt ex-gedetineerden met nieuwe start

Al eerder deze week bleek dat er twee besmettingen waren in de gevangenis op luchthaven Schiphol. Daar komt nu een derde besmetting bij. In de gevangenis leven veel zorgen omdat een arts eind maart positief werd getest op het coronavirus.

Het totaal aantal besmettingen van Nederlandse gedetineerden staat op dit moment op vier. Een gevangene uit PI De Schie in Rotterdam bleek eerder al besmet, hij werd overgebracht naar het gevangenisziekenhuis in Scheveningen. Ook een van de besmette gedetineerden van het detentiecentrum op Schiphol is overgeplaatst naar Scheveningen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Gedetineerden Vught krijgen privéconcert van André Hazes

Het blijft zo dat gedetineerden in sommige gevallen met twee personen in een cel zitten. "Aan het begin van de coronacrisis ging het om 30 procent van de gevangenen", laat een woordvoerder van DJI weten. "Op dit moment is dat, door de lagere instroom, 15 procent." Mochten gedetineerden klachten krijgen, dan worden zij geïsoleerd in hun eigen cel.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore