Misdaad

Tramschutter Gökmen T. krijgt levenslang

20 maart 2020 14:28
Gökmen T.

Gökmen T. (38) heeft zojuist zijn straf te horen gekregen in de rechtbank. De tramschutter is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Gökmen T. opende vorig jaar op klaarlichte dag het vuur in en om een Utrechtse tram en schoot vier argeloze mensen dood. Er vielen hierbij ook meerdere zwaargewonden.

Het proces rondom tramschutter Gökmen T. zit erop. De 38-jarige man heeft zojuist levenslang gekregen. Hij werd verdacht van een schietpartij in een Utrechtse tram op 18 maart vorig jaar. Hierbij kwamen vier mensen om het leven en raakten meerdere personen zwaargewond. Gökmen T. heeft eerder bekend schuldig te zijn. De zittingen in de rechtbank verliepen niet altijd even soepel, omdat Gökmen T. zich op meerdere momenten misdroeg. Zo bespuugde hij zijn advocaat en de rechters in de zaal. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Levenslange celstraf geëist tegen tramschutter Gökmen T.

Het Openbaar Ministerie eiste een levenslange gevangenisstraf tegen Gökmen T, omdat hij een 'uiterst gevaarlijk persoon' is en de kans op herhaling 'aanzienlijk' zou zijn. Zijn advocaat vroeg een lange gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging als straf, omdat uit psychologisch onderzoek is gebleken dat Gökmen T. verminderd toerekeningsvatbaar is. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore