Misdaad

'Justitie vermoedde dat Dino Soerel wilde uitbreken'

31 januari 2020 11:33 Aangepast: 31 januari 2020 12:19
Beeld © ANP

Topcrimineel Dino Soerel is overgeplaatst naar de Extra Beveiligde Inrichting in Vught. Justitie had het vermoeden dat hij met veel geweld wilde ontsnappen uit de gevangenis van Heerhugowaard, zo melden goed ingevoerde bronnen aan RTL Boulevard. Soerel zou proberen te ontsnappen. De gedachte van Justitie is dat alles uit de kast getrokken zou worden om dit voor elkaar te krijgen.

"We hebben vermoedens dat hij iets om handen had"

Volgens de informatie zou Soerel willen ontsnappen, waarbij gebruikt gemaakt zou worden van geweld, vuurwapens, explosieven, eventueel gijzeling van personeel, hulp van medegedetineerden en klaarstaande auto's buiten de gevangenis. Volgens Justitie is er voor zover bekend geen echte uitbraakpoging geweest. "Ontsnappingspogingen die zien we al in de Lucky Luke-reeks," zegt Ferdinand Grapperhaus, minister van Justitie en Veiligheid, tegen RTL Boulevard. "Die lopen niet goed af. De Daltons hebben geloof ik dertig boeken lang geprobeerd om eruit te komen, maar dat is ze niet gelukt."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Advocaat Dino Soerel voor tuchtrechter na optreden Jinek

"We hebben vermoedens dat hij iets om handen had, daarom is hij overgeplaatst," laat een woordvoerder van Dienst Justitiële Inrichtingen aan RTL Boulevard weten. "De politie onderzoekt het nu. Hopelijk levert dat meer informatie op." Soerel is voorlopig voor 14 dagen in afzondering geplaatst. Dit kon niet in Heerhugowaard, daarom is hij naar de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught overgeplaatst. Hij zit daar op de afdeling beheersproblematische gedetineerden (BPG).

Volgens advocatenkantoor Ficq & Partners is er van een uitbraakpoging geen sprake geweest. "Nadere informatie volgt later op de dag," laat het kantoor weten via een kort statement.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore