Ga naar de inhoud
Misdaad

'Ridouan Taghi hield zich schuil op luxe palmeiland'

Beeld © RTL Boulevard

Ridouan Taghi (41) bracht de laatste periode van zijn vlucht door op het prestigieuze schiereiland Palm Jumeirah in Dubai. Dat melden verschillende bronnen dichtbij het onderzoek aan RTL Boulevard.

De luxueuze straat waar Taghi verbleef is één van de kortste straten van het palmeiland. Aan het begin van Al Sullaj Frond P, zoals de straat heet, staan slagbomen met daarnaast een beveiligingscabine. De bewaking lijkt sinds de aanhouding van de topcrimineel flink aangescherpt. Ze worden nu bijgestaan door een gespecialiseerde politie-eenheid. Waar je bij andere straten gemakkelijk kunt passeren na een praatje met de beveiliger, is de controle bij Frond P een stuk strenger.

Ridouan
Lees ook:
Ridouan Taghi aangekomen in Nederland en overgebracht naar Vught

Taghi verbleef in een kapitale villa waarvan de gordijnen altijd gesloten waren. Veel villa’s staan leeg en door het gebrek aan sociale controle is het ogenschijnlijk makkelijk om je schuil te houden. Volgens bronnen kun je de huur jaarlijks en met cash betalen. Om een identiteitsbewijs vraagt niemand. 

Op het eiland woont de crème de la crème van het rijke Dubai. In de straten, die zich kenmerken door jaloersmakende stulpjes, rijden taxi’s af en aan om het personeel van de families te vervoeren. Overdag lijken alleen zij aanwezig te zijn in de woningen. Wie een strandwandeling maakt en naar binnen gluurt, ziet bijna alleen de blinkende kerstversiering en immens grote televisies. Eén van de panden viel op doordat er een heuse controlekamer compleet met tientallen computers en schermen te zien was. Of Taghi met zijn gezin in deze villa verbleef is niet duidelijk.

Advocaat
Lees ook:
Advocaat boos: 'Taghi is ontvoerd uit Dubai'