Misdaad

Hacker Laura Ponticorvo voor de rechter

03 december 2019 07:26 Aangepast: 03 december 2019 08:11
Mitchell van der K. was hoofdredacteur bij mannenwebsite Manners.

Het proces tegen de man die volgens het Openbaar Ministerie vlogster Laura Ponticorvo hackte en vervolgens de foto's publiceerde start dinsdagochtend. De 35-jarige Mitchell van der K. brak bij tientallen vrouwen digitaal in.

"Het was een verschrikkelijke periode"

Mitchell van der K. uit Almere leek een doodnormale man en had politieke ambities. Hij werd bijna gemeenteraadslid van de VVD en had zijn zaken goed op orde. Om privéredenen trok hij zich terug voor de gemeenteraad, in werkelijkheid omdat er een strafrechtelijk onderzoek tegen de man liep. De partij royeerde hem direct.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Laura Ponticorvo kan hack nog niet afsluiten

Op 17 maart 2017 verschenen er gestolen privéfoto's en video's van influencer Laura Ponticorvo op het beruchte platform The Fappening. Veel mensen bekeken de beelden, waarop te zien was dat Laura seks had. En niet alleen van de vlogster, maar ook andere bekende Nederlanders zoals Fatima Moreira de Melo blijken slachtoffer te zijn van de man uit Almere. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van vele tientallen aanvallen op bijvoorbeeld iCloud- en Gmail-accounts, ook die van niet-bekende Nederlanders.

"Deze zaak heeft een ongelooflijke impact op mijn leven", zei Laura eerder tegen RTL Boulevard. "Toen de beelden vorig jaar uitlekten, durfde ik bijna de straat niet meer op. Sommige mensen beweerden dat ik het materiaal zelf online had gezegd voor aandacht. Het was een verschrikkelijke periode, die nog niet voorbij is. Ik hoop dat de dader zich ooit realiseert wat hij heeft aangericht."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hacker naaktfoto's en video's Laura Ponticorvo gepakt

Bij Fatima Moreira de Melo kon de hacker geen intieme foto's bemachtigen. "Hij had foto's van mij op zijn computer(s), maar die stonden ook al openbaar op mijn Twitter. Hij heeft wel wat geprobeerd, maar is er óf niet in geslaagd om in mijn account te komen, óf hij kon niks sappigs vinden", aldus Fatima.

Laura en Fatima reageerden eerder als volgt bij RTL Boulevard:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore