Ga naar de inhoud
Misdaad

Vader model Ivana Smit zint op wraak

Beeld © ANP

Marcel Smit zint op wraak. Zijn dochter, het Nederlandse fotomodel Ivana Smit, werd bijna twee jaar geleden dood aangetroffen in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur. "Ik ga door tot het einde, tot mijn einde. Ons leven is toch al voorbij", zegt Marcel in het AD.

"Ik ga door tot het einde, tot mijn einde"

Ivana viel 42 meter van het balkon van Alex en Luna Johnson. Aanvankelijk werd uitgegaan van een ongeluk, maar sinds deze week wordt de dood van de 18-jarige opnieuw onderzocht. Dit keer als een moordonderzoek. Hoewel dat goed nieuws was voor de nabestaanden van Ivana, heeft haar vader niet veel vertrouwen in het moordonderzoek. "Voor moord krijg ik ze nooit meer veroordeeld. Alle bewijzen zijn weg."

Advocaat
Lees ook:
Advocaat nabestaanden: zaak overleden Ivana Smit heropend als moordonderzoek

Marcel zweert het leven van de Johnsons kapot te maken "zoals ze ook ons leven kapotgemaakt hebben!". "Ik heb bij de kist mijn dochter gerechtigheid beloofd. Mijn dochter is overleden aan een overdosis, maar hij heeft haar van het balkon gegooid. En dat moet-ie gewoon bekennen!"

De nabestaanden van Ivana willen de Johnsons aan een leugendetector leggen. Het Amerikaanse stel laat het AD weten daar niets voor te voelen. "Hun verzoek een ouderwetse leugendetectortest te ondergaan om schuld of onschuld vast te stellen, is als een heksenproef in de tijd van de heksenjacht. We doen er niet aan mee." Volgens de Johnsons wil de familie Smit "de geschiedenis herschrijven met hun mediacampagne". "Voor ons is duidelijk dat dit een pr-gevecht is. Niet om gerechtigheid te krijgen, maar om hun honger naar wraak te stillen."

Bron: ANP/RTL Boulevard