Ga naar de inhoud
Misdaad

Ewout Genemans slachtoffer van gewelddadige overval

Beeld © ANP

Heftig nieuws voor Ewout Genemans (34). De programmamaker is het slachtoffer geworden van een gewelddadige overval en is hierbij lichtgewond geraakt, zo laat Ewout weten aan RTL Boulevard. De politie doet uitgebreid onderzoek naar het incident.

"Het was overduidelijk dat hij aan de beurt was om beroofd te worden”

“Het is inderdaad zo dat ik ben beroofd”, vertelt Ewout. “In het belang van het onderzoek kan ik niet zeggen hoe dat is gebeurd. Natuurlijk heb ik veel vertrouwen in het politieonderzoek. Maar het is een heftige gebeurtenis. Gelukkig heb ik er fysiek alleen wat schrammen en blauwe plekken aan overgehouden.”

Ewout
Lees ook:
Ewout Genemans sprak per toeval dakloze porno-actrice

De politie laat weten dat het incident plaatsvond toen Ewout thuiskwam in Amsterdam-Zuid. “Hij parkeerde zijn auto en twee mannen trokken zijn autodeur open, belaagden hem meteen, sloegen hem ook. Hij heeft geprobeerd zich te verdedigen. Het was overduidelijk dat hij aan de beurt was om beroofd te worden”, laat een woordvoerder van de politie weten. Bij de diefstal is de telefoon van Ewout buitgemaakt. Het is niet uitgesloten dat de daders uit waren op het horloge dat de presentator droeg.

Het voorval vond plaats kort na de eerste uitzending van het programma Bureau Burgwallen. Hierin ontmaskerde Ewout een bende die willekeurige slachtoffers op straat beroofden. “Het is wel heel toevallig dat ik nu een programma op tv presenteer waarin we aandacht besteden aan dit soort berovingen. Anders dan in het programma lijkt dit op een doelgerichte actie. Het was niet zo dat ik daar toevallig liep. Ze lijken bedacht te hebben om mij op deze manier te beroven”, zegt Ewout tegen RTL Boulevard. De politie denkt dat het toeval is. “De verdachten uit het programma zijn andere types. Wij denken niet aan een connectie. Maar hij zal misschien aandacht hebben gekregen van iemand die de beroving de moeite waard vond en dat dit toeval is. We gaan er wel vanuit dat dit gericht was op Ewout.”

Zuid-Korea
Lees ook:
Zuid-Korea niet blij met documentaire van Ewout Genemans

Het incident zorgde voor het nodige rumoer in de straat waar Ewout woont. “Een aantal mensen hoorde dat het gebeurde. Die hebben meteen 112 gebeld. Het hele incident duurde heel kort, met name omdat hij zich zo verzet heeft. De twee mannen zijn hard weggerend, we hebben ze niet gevonden”, aldus de politie. “Natuurlijk nemen we dit hoog op. Niet omdat het Ewout Genemans is, maar voor iedereen die zoiets overkomt. Als er iemand is die iets weet over deze zaak, dan horen we dat natuurlijk graag. Dat kan ook via Meld Misdaad Anoniem.”

RTL, dat het programma Bureau Burgwallen uitzendt, reageert geschrokken. “We vinden het heel erg wat Ewout is overkomen. En net als hij hebben we alle vertrouwen in het politieonderzoek”, laat de zender weten.

Ewout Genemans op brute wijze overvallen

04:50