Misdaad

Keith Bakker 90 dagen langer in cel

15 oktober 2019 11:08 Aangepast: 15 oktober 2019 21:10
Beeld © ANP

Keith Bakker (58) moet negentig dagen langer vast blijven zitten. Dat laat de rechtbank vandaag weten aan RTL Boulevard. De intieme chatsessies die de van seksueel misbruik verdachte Keith Bakker online heeft gezet, zorgden ervoor dat hij in de isoleercel terechtkwam. Bakker deelde chats die hij met zijn 18-jarige ex-vriendin op een blog. Hij wilde daarmee aantonen dat hij niets fout had gedaan.

Keith Bakker kreeg onlangs weer veel kritiek over zich heen nadat bekend was geworden dat hij opnieuw in verband werd gebracht met een zedendelict. In 2012 is Bakker al veroordeeld tot vijf jaar cel wegens seksueel misbruik van zeven jonge vrouwen. De slachtoffers waren toen bij hem om van een alcohol- of eetprobleem af te komen, gezien Bakker in een afkickkliniek werkte. Volgens hen maakte de verslavingsgoeroe misbruik van zijn positie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Keith Bakker in isoleercel vanwege blog

Justitie laat aan RTL Boulevard weten dat Keith ook zal worden gehoord over zijn blogs: "Uit eerste onderzoek is gebleken dat de blogs door telefoongesprekken tot stand zijn gekomen, en door een derde op internet zijn gepubliceerd. Dit telefoongebruik is toegestaan. Na beoordeling van de nieuw verschenen blogs is geoordeeld dat dergelijke uitingen kwetsend zijn voor de slachtoffers. Dat is onwenselijk. De gedetineerde zal hier morgen opnieuw over worden gehoord en daar waar nodig zullen passende maatregelen worden genomen."

Aan RTL Boulevard vertelde Keith Bakker eerder 100% onschuldig te zijn. 

RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore