Misdaad

Keith Bakker blijft twee weken langer in cel

03 oktober 2019 16:28
Beeld © ANP

Keith Bakker (58) moet twee weken langer in zijn cel verblijven. Dat heeft een Amsterdamse rechter vandaag besloten. De van seksueel misbruik verdachte ex-verslavingsgoeroe meldt echter onschuldig te zijn en klaagt nu zelf zijn ex-vriendin aan. "Hij vindt dat er sprake is van smaad en laster", vertelt zijn advocaat aan RTL Boulevard.

"Hij zegt zelf ook: hij was heel erg verliefd op dat meisje"

Keith is in 2012 al een keer veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar wegens seksueel misbruik van enkele ex-cliënten. Twee weken geleden is Keith Bakker weer aangehouden door de politie, omdat hij wederom wordt verdacht van een zedendelict. Zelf beweert de oud-televisiepresentator dat er niks van waar is en dat hij zelfs een jaar lang een geheime relatie had met het meisje dat hem nu aanklaagt. Bovendien zijn er volgens de advocaat van Keith een hoop tegenstrijdigheden in het verhaal. "Daarom heeft mijn cliënt besloten een tegenaangifte te doen. Hij vindt het een valse aangifte", vertelt hij.

Miniatuurvoorbeeld
LEES MEER:

'Keith Bakker is een hele gevaarlijke man'

"Het gaat met hem niet zo goed, moet ik eerlijk zeggen. Hij is wel heel erg monter, in die zin dat hij voor zijn onschuld wil vechten. Aan de andere kant drukt het hem heel zwaar", vertelt de advocaat vlak na de rechtszaak. "Hij zegt zelf ook: hij was heel erg verliefd op dat meisje. Hij snapt heus wel dat, moreel gezien met het leeftijdsverschil, heel veel mensen daar anders over zullen denken. Maar hij was echt verliefd op het meisje. En in die zin voelt hij zich ook erg verraden, wat dat betreft." 

Miniatuurvoorbeeld
LEES MEER:

Keith Bakker aangehouden na beschuldiging seksueel misbruik

Vandaag bepaalde de rechtbank dat deze verdenking ernstig genoeg is om Keith nog twee weken langer vast te kunnen houden. Daarna zal een nieuwe onderzoeksrechter opnieuw naar de zaak kijken.

RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore