Cold cases

Belgische glazenwasser biecht spontaan twee extra moorden op

02 oktober 2019 04:30 Aangepast: 02 oktober 2019 17:00
Archieffoto. Beeld © iStock

Een Belgische glazenwasser, die al verdacht werd van twee moorden uit de jaren negentig, heeft tijdens een verhoor spontaan ook nog twee andere moorden bekend.

De 55-jarige glazenwasser Stephaan D.L. zit sinds vorig jaar oktober in België vast op verdenking van een moord uit 1992.

Sinds vorige maand werd hij daarnaast ook verdacht voor een moord uit 1997. Tijdens een verhoor bekende hij gisteren niet alleen die laatste moord, maar biechtte hij spontaan ook op nog twee andere vrouwen te hebben vermoord. Dat melden Belgische media.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zuid-Koreaanse seriemoordenaar na 30 jaar ontmaskerd dankzij DNA

Onopgeloste zaken

De man werd verhoord door een onderzoeksrechter, toen hij spontaan met de bekentenis kwam. Het gaat om twee onopgeloste zaken, uit 1993 en 1994. De politie had geen enkel vermoeden dat de man daarbij betrokken zou zijn geweest.

Het Belgische Openbaar Ministerie gaat die twee zaken nu betrekken in het onderzoek naar de glazenwasser. De man werd al verdacht voor de moord op Ariane Mazijn in 1992 en Eve Poppe in 1997. Daar komen nu de moord op een 28-jarige en 46-jarige vrouw bij.

De man werd vorig jaar aangehouden dankzij een DNA-match. Hij ontkende eerst, maar gaf later onder druk van de bewijslast toch de eerste moord toe. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verdachte aangehouden voor moord op Duitse politicus na DNA-match

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore