Ga naar de inhoud
Misdaad

Advocaat Ridouan Taghi over liquidatie advocaat kroongetuige

Verdachte Ridouan Taghi. Beeld © Politie

Inez Weski, de advocaat van de gevluchte crimineel Ridouan Taghi, heeft gereageerd op de liquidatie van Derk Wiersum (44). De advocaat van kroongetuige Nabil B. werd vanochtend doodgeschoten in Amsterdam. Weski staat Taghi bij in de grote Marengo-strafzaak, waarin Taghi de hoofdverdachte is.

"Ik begrijp de speculaties over de mogelijke achtergronden van de betreurde daad"

In die zaak staan een aantal liquidaties en pogingen daartoe centraal, die volgens justitie grotendeels door Taghi zijn aangestuurd. De 41 verklaringen van kroongetuige Nabil B., die deel uitmaakte van de groep rondom Taghi, maar spijt kreeg, zijn daarin van groot belang.

Weski laat in een reactie weten: "Ik begrijp de speculaties over de mogelijke achtergronden van de betreurde daad, maar ik kan slechts constateren dat daar niets over bekend is op dit moment. De geschiedenis leert dat soms volstrekt tegengestelde of niet vermoede belangen en partijen een rol blijken te hebben gespeeld in gebeurtenissen."

Advocaat
Lees ook:
Advocaat kroongetuige Nabil B. geliquideerd in Amsterdam

"De 24ste zal ik ter zitting een fundamenteel standpunt in die marengo-zaak namens cliënt innemen. Dat standpunt die 24ste was al mijn voornemen voorafgaand aan deze gebeurtenis. Ik zal mij voor de 24ste in geen van de media uitlaten over vandaag noch over dat standpunt en die beslissing van de verdediging van de 24ste."

Peter
Lees ook:
Peter en John geschokt door liquidatie advocaat kroongetuige

Nabil B., verdachte in een Utrechtse liquidatiezaak, is kroongetuige in de zaak tegen Ridouan Taghi. Hij sloot vorig jaar een deal met justitie. B. zou verklaard hebben over moorden die hij zelf heeft begaan, maar ook over zijn opdrachtgevers. Een paar dagen geleden zegde Nabil B. plotseling het contract met justitie op.

Bron: RTL Boulevard