Ga naar de inhoud
Misdaad

John van den Heuvel met zus Tob Cohen op plaats delict in Kenia

Tob Cohen met zijn vrouw

Voor het eerst sinds de vermissing is de zus van de 69-jarige Tob Cohen naar Kenia afgereisd om erachter te komen wat er met haar broer is gebeurd. Gabrie Cohen (67) is samen met misdaadverslaggever John van den Heuvel naar de rechtbank, waar de Keniaanse vrouw van de oud Philips-topman moet voorkomen. Vanavond schakelen we hierover live met John van den Heuvel in RTL Boulevard.

"Ik denk dat mijn broer niet meer leeft" 

"Ik heb deze reis afgelopen dertig jaar meerdere keren gemaakt om Tob te bezoeken. Alleen is het nu ineens geen vakantie meer", vertelt ze verslagen aan het AD. Tob is spoorloos verdwenen en zijn vrouw zit in de cel, omdat de politie vermoedt dat ze iets met zijn verdwijning te maken heeft. "Dat maakt het allemaal heel bizar, maar ik wil vechten om de waarheid boven tafel te krijgen", aldus de zus van de oud-topman.

John
LEES MEER:
John van den Heuvel staat stil bij verjaardag jongste zoon

Sarah W. K. ontkent alle betrokkenheid bij de verdwijning. De echtgenote zegt dat Tob een psychische aandoening had en depressief was. Volgens haar verhaal is de oud-topman op 20 juli weggegaan om medische hulp te zoeken in Thailand. Ze vermoedt dat hij in een foute taxi is gestapt die hem kwam ophalen. Ze zou hem daar al meerdere keren over gewaarschuwd hebben. 

De politie is in Kenia al weken bezig met het onderzoek naar de vermissing van Tob Cohen. Gisteravond is ook een delegatie van de Nederlandse politie in Kenia gearriveerd. Een klein team van vier Nederlandse politiemensen voert vandaag overleg met de Keniaanse autoriteiten, onder meer om hulp bij het onderzoek aan te bieden. Er worden op diverse plekken naar sporen gezocht. Politie en OM in Kenia gaan ervan uit dat Tob dood is en dat Sarah daarachter zit. De ex-topman had voor zijn verdwijning voor een langere periode echtelijke ruzies met zijn vrouw, van wie hij wilde scheiden.  "Ik ga ook uit van dat scenario", zegt Gabrie. "Ik denk dat mijn broer niet meer leeft." De politie houdt er rekening mee dat Tob illegaal gecremeerd is of onder het hotel ligt dat in opdracht van de echtgenote is gebouwd.

John
LEES MEER:
John van den Heuvel zal zich openstellen tijdens Zomergasten

Gabrie is samen met haar man Roy van Straten naar Kenia gevlogen, net als John van den heuvel, om vandaag de rechtszaak bij te wonen waarin besloten wordt of de verdachte echtgenote wordt vastgehouden. "Ik wil weten wat er met mijn broer is gebeurd", zegt Gabrie tegen John van den Heuvel, vlak voordat ze vanuit haar hotel naar de rechtszaak vertrekt. "Ook wil ik zijn vrouw Sarah recht in de ogen aankijken in de rechtbank." 

De politie in Nairobi heeft zojuist bevestigd dat er een tweede verdachte is opgepakt. Om wie het gaat is niet bekend. 

John van den Heuvel doet vanavond in RTL Boulevard live verslag over de rechtszaak. 

 

Bron: RTL Boulevard