Nederland

GTST-ster maakt zich zorgen over schoonheidstrend: 'Ik was zelf ook zo onzeker'

08 oktober 2015 18:25 Aangepast: 08 november 2017 14:03
Marly van der Velden maakt zich zorgen over nieuwe schoonheidstrend

Een klein vetrolletje als nieuw schoonheidsideaal. GTST-ster Marly van der Velden vindt de nieuwe thigh brow-trend zorgelijk."Ik heb zelf anorexia gehad en weet wat voor impact dit kan hebben."

Marly van der Velden is actrice, ze speelt de rol van Nina in Goede Tijden, Slechte Tijden. "Ik weet als geen ander hoe gevoelig meisjes kunnen zijn voor schoonheidstrends", vertelt de actrice.

Rolletje boven je dij
De soapster maakt zich dan ook zorgen om de nieuwste schoonheidstrend op sociale media: de thigh brow. Een rolletje boven je dij. Vooral jonge sterren zoals Kylie Jenner en Gigi Hadid plaatsen veel foto's van henzelf met de hashtag #thighbrow. Dat ziet er zo uit:

Thumbnail

Perfecte lichaam
Van der Velden: "Het is weer een trend die gaat over het perfecte lichaam. Gelukkig hoef je niet heel dun te zijn, maar voor meisjes die last hebben van eetstoornissen en onzeker zijn, kan dit veel impact hebben. Zij kunnen heel gevoelig zijn voor dit soort foto's."

Maanden in het ziekenhuis
De actrice weet heel goed hoe het kan werken in de hoofden van onzekere meisjes. De actrice die onlangs moeder is geworden, kampte tot haar 17de met anorexia. Op haar 15de werd ze ziek. "Een vreselijke periode."

 Ze wilde graag iets doen voor mensen met een eetstoornis en werd ambassadeur van Human Concern. Het aantal meisjes dat hulp zoekt omdat zij worstelen met een eetstoornis groeit, blijkt uit de gegevens van Human Concern. 

Foto's geshopt
De vele schoonheidstrends bevestigen volgens Marly dat het tegenwoordig veel lastiger is om op te groeien voor onzekere meisjes dan vroeger. Want: "Tegenwoordig worden alle foto's geshopt. Iedereen shopt maar raak en ziet er daardoor fantastisch uit. Dat zorgt voor een enorme druk. Niet iedereen is er gevoelig voor, veel meisjes denken dat ze perfect moeten zijn. Dit legt weer een extra druk op meisjes."

Volgens de actrice ontwikkelen meisjes niet direct een eetstoornis als zij een foto zien. "We weten nu wel dat een eetstoornis geen schoonheidsziekte is. Het ligt veel dieper dan dat. Maar toch kunnen meisjes hier heel onzeker van worden."

Genezen
Haar advies? "Het is heel belangrijk dat mensen met een eetstoornis over hun ziekte praten. En weten dat er allerlei hulp voor ze is."

Daarom organiseert Human Concern op 28 november de Eetstoornis Bewust Zijn Dag in Amsterdam. De dag is speciaal bedoeld voor mensen met een eetstoornis en hun familie. "Les nummer 1 is dat je begrijpt wat de ziekte inhoudt. Pas dan kun je genezen. Hoe eerder je jezelf laat helpen, hoe makkelijker je ervan afkomt." 

Meer op Editienl.nl

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`