Nederland

Jochem Myjer: Vandaag de kinderen laten geloven dat wereld niet verrot is

14 november 2015 09:23 Aangepast: 08 november 2017 14:03

Cabaretier Jochem Myjer heeft vanuit Meppel, waar Sinterkaas later deze ochtend aankomt, opgeroepen om de kinderen 'alsjeblieft nog even te laten geloven dat de wereld niet zo verrot en gevaarlijk is.'

"Terwijl de wereld in brand staat en de nauwelijks te bevatten beelden van de chaos en angst langzaam beginnen door te dringen, het besef van de zinloosheid van deze laffe daden op onschuldige mensen je woedend maakt en de angst verandert in pijn in je buik, worden de meeste kleine kinderen in Nederland nu wakker met kriebels in hun buik..... omdat Sinterklaas vandaag aan komt varen met hun kadootjes. Hoe triviaal kan het zijn", schrijft Myjer die nauw betrokken is bij de intocht. 

Zijn post op Facebook en sociale media is al meer dan 150.000 keer geliked en wordt volop gedeeld. 

Niet verrot 
Hij vervolgt in zijn post: "Ik vraag jullie vriendelijk. Zullen we de kinderen vandaag alsjeblieft nog even laten geloven dat de wereld niet zo verrot en gevaarlijk is? Zullen we de kinderen, die net als wij nooit zullen begrijpen dat je uit geloofsovertuiging onschuldige mensen afslacht, nog even laten geloven dat deze wereld ook nog onschuldig mooi kan zijn?:

Hij schrijft verder:Zullen we alsjeblieft ons onschuldige kinderfeest vandaag niet laten verpesten door ruzie te maken? Zullen we vandaag uit respect voor gisteren even alle zwaarden begraven en de discussie op een andere dag zinvol voortzetten? 

Zullen we onze kinderen vandaag even laten geloven dat er daadwerkelijk een lieve oude meneer uit Spanje komt die ze gratis kadootjes en pepernoten geeft? 
Al is het maar om heel even uit deze zieke werkelijkheid te vluchten."

Liefs Jochem Myer

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`