Nederland

Khalid El Bakraoui pleegde aanslag metrostation Maalbeek

23 maart 2016 13:24 Aangepast: 08 november 2017 14:03
Khalid was verantwoordelijk voor de aanslag in de metro

De 27-jarige Khalid El Bakraoui heeft zich opgeblazen bij metrostation Maalbeek. Zijn broer Ibrahim is een van de aanslagplegers op de Brusselse luchthaven Zaventem. Beiden hebben zichzelf opgeblazen en zijn geïdentificeerd aan de hand van vingerafdrukken.

Dat heeft het Belgische federale parket zojuist bekendgemaakt tijdens een persconferentie in het hoofdkwartier in Brussel.

Geen arrestatie
Tijdens de persconferentie werd benadrukt dat de voortvluchtige verdachte Najim Laachraoui nog niet is gearresteerd. Eerdere media-berichten stelden van wel. Hij wordt gezocht in verband met de aanslag op de Brusselse luchthaven Zaventem.

Drie mannen die te zien zijn op de foto die door de politie is vrijgegeven zijn betrokken bij de aanslag op Zaventem. De middelste van de drie is Ibrahim El Boukraoui. De linker persoon op de foto is nog niet geïdentificeerd. De meest rechter persoon is nog voortvluchtig.

Op de plek van de aanslag op het vliegveld zijn geen vuurwapens gevonden.

Testament op laptop
Dankzij informatie van de taxichauffeur, die de daders van de aanslag naar het vliegveld had gebracht, werd huiszoeking gedaan in het huis van de broers in Schaarbeek. Daar werd onder meer 15 kilo explosieven gevonden, plastic bakken en veel bouten. Die laatste worden gebruikt om zoveel mogelijk schade aan te richten.

In dezelfde straat is in een vuilnisbak de laptop van Ibrahim El Bakraoui gevonden. Op de laptop stond het testament van de zelfmoordterrorist.

VOLG HET NIEUWS OVER DE AANSLAGEN IN BRUSSEL IN ONS LIVEBLOG

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore