Nederland

Vlogger heeft spijt van treinsurfen: 'Heb er niet van geslapen'

08 juni 2016 09:39 Aangepast: 08 november 2017 14:03
Beeld © Videostill Youtube

De twee Nijmeegse studenten die een video plaatsten van een ritje bovenop een trein van vervoerder Veolia hebben erg spijt van hun actie. Dat vertelde Willem Vink (18), de blonde jongen uit de video, vanochtend via de telefoon in het radioprogramma van Mattie en Wietze op Q-Music.

Ze zijn onderweg om met bloemen en taart hun excuses te gaan aanbieden bij het hoofdkantoor van Veolia. Vink zegt in de uitzending dat hij  'niet geslapen heeft' en dat hij 'ondersteboven is van alle commotie.'

Veolia woedend over actie

Willem verwacht weinig clementie van de vervoersbedrijf te krijgen. De vervoerder heeft inmiddels aangifte tegen de studenten bij de politie gedaan. Volgens artikel 164 van het Wetboek van Strafrecht kan iemand die opzettelijk gevaar veroorzaakt op het spoor een maximale gevangenisstraf van vijftien jaar of een hoge geldboete krijgen.

In de video is te zien dat twee vloggers op het dak van een Veolia-trein klimmen en minutenlang meerijden op het traject Nijmegen en Molenhoek. Ze hebben de hele rit gefilmd. De YouTube-video is inmiddels al 50.000 keer bekeken. Vervoerder Veolia reageerde woedend en noemt de actie levensgevaarlijk.

'Aap ons niet na'

In een interview met Radio 1 eerder vanochtend zei Vink dat hij niet bang is dat zijn actie wordt nagedaan: ''Het gevolgen van onze actie is dat er aangifte is gedaan bij de politie. Dat zal mensen wel afschrikken. Ik roep iedereen dan ook op om ons vooral niet na te apen. Wij hebben dit heel goed voorbereid, waardoor er weinig risico zat aan onze actie.''

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`