Ga naar de inhoud
Entertainment

Jon Stewart terug bij Daily Show om tegengeluid te laten horen

Jon Stewart (61) keert vanaf maandag terug bij 'The Daily Show' omdat hij een rol wil spelen in het laten horen van een tegengeluid tegenover veel desinformatie. Dat vertelt hij in de podcast 'The Daily Show: Ears Edition'.

"Als je wilt dat de wereld van de toekomst een beeld laat zien waarvan jij denkt dat het nu klopt, dan moet je meedoen"

"AI is een systeem waarbij informatie witgewassen wordt", zegt hij over kunstmatige intelligentie. "Een soort zwart gat dat alle stukjes menselijke informatie opzuigt en ze weer uitspuugt op een opnieuw samengestelde manier. Als je wilt dat de wereld van de toekomst een beeld laat zien waarvan jij denkt dat het nu klopt, dan moet je meedoen. Dan moet je jouw beeld naar buiten brengen."

Meer
Lees ook:
Meer bekend over nieuwe show Jon Stewart bij Apple TV+

Veel van de informatie die we nu tot ons krijgen wordt ingezet als wapen, zegt Jon ook. "Voor mij draait het niet alleen om de verkiezingen", licht hij toe over zijn terugkeer. "Als je deel wilt uitmaken van deze wereld, moet je ook deel uitmaken van het gesprek, en moet je net zo meedogenloos en vasthoudend zijn als het andere verhaal dat verspreid wordt."

Vorige maand werd bekend dat Jon na een afwezigheid van acht jaar voorlopig terugkeert bij The Daily Show. Eerder presenteerde hij de show zestien jaar lang, waarna Trevor Noah het van hem overnam. Jon zal voorlopig alleen op maandag als presentator te zien zijn, maar neemt als producent ook andere afleveringen voor zijn rekening.

Bron: ANP/RTL Boulevard