Ga naar de inhoud
Entertainment

Gordon kondigt muzikale comeback aan bij terugkeer op Instagram

Gordon Beeld © ANP

Hij zei never nooit meer te gaan zingen, maar het moment is daar: Gordon (55) komt met nieuwe muziek. En er is meer goed nieuws voor de fans van de entertainer, want hij is ook terug op Instagram.

"Ik nam in 2016 afscheid van het zingen vanwege persoonlijke omstandigheden die nu niet meer gelden"

Gordon schrijft op Instagram dat hij het afgelopen jaar in het diepste geheim aan een nieuw album heeft gewerkt. 'Ik nam in 2016 afscheid van het zingen vanwege persoonlijke omstandigheden die nu niet meer gelden.' Nu, acht jaar later, is Gordon terug. De titel van zijn album heeft de toepasselijke naam Album van mijn leven gekregen. 'Die titel is pas ontstaan toen ik bezig was om de liedjes te verzamelen', aldus Goor. 

De zanger bezingt zijn hele leven. 'Elk nummer wat ik mooi vond zou zo een passage kunnen zijn uit mijn eigen leven. Inmiddels ben ik 55, maar nog vol van levensenergie. Met een bijzonder leven achter de rug en klaar voor een nieuwe fase in mijn leven.'

Rob
Lees ook:
Rob Goossens over nachtelijke appjes Gordon: 'Ik was de klos'

Het is niet alleen de muzikale comeback van de rasentertainer, het kondigt ook zijn terugkeer op Instagram aan. 'Na een afwezigheid van bijna een jaar open ik mijn Instagram-account weer. Of ik het gemist heb? Jazeker... Of het mij rust heeft gebracht? Nog veel meer ja!' Fans van Gordon komen wel van een koude kermis thuis, want updates over zijn privéleven hoeven we niet meer te verwachten. 'Jammer dat ik mijn privéleven - zoals ik dat deed - in mijn enthousiasme niet meer kan delen zoals iedereen dat doet.' 

Hij gebruikt Instagram nu puur om 'zijn fans op de hoogte te houden' over zijn carrière. 'Of ik bang ben voor de commentaren en of ik mij bang en onveilig heb gevoeld? Ja. Maar kwaad mag nooit overwinnen.' Gordon laat weten inmiddels weer 'sterk genoeg' te zijn om te durven posten over zijn tv- en zangcarrière.

Gerard
Lees ook:
Gerard 'moet er niet aan denken' weer met Gordon op tv te gaan

In 2015 kondigde Gordon in Carlo's TV Café aan dat hij stopte met zingen. In november 2016 gaf hij nog twee afscheidsconcerten in het Concertgebouw in Amsterdam.

Gordon is onlangs in Verborgen Verleden in zijn familiestamboom gedoken. Hij schrijft nu dat dit ook een inspiratiebron is geweest voor zijn nieuwe muziek. In onderstaande video zie je een fragment uit de aflevering.

Gordon doet opmerkelijk ontdekking over zijn verleden: 'Raakt me'

01:43