Ga naar de inhoud
Entertainment

Johan Vlemmix doet graag mee aan terugkeer Te land, ter zee en in de lucht

Beeld © ANP

Johan Vlemmix (65) is dolgelukkig met de aanstaande terugkeer van het tv-programma 'Te land, ter zee en in de lucht'. "Hier zitten de mensen op te wachten, dit willen ze zien", zegt hij tegen het 'ANP'. Ruben Nicolai(48) onthulde zondag dat hij aankomende zomer voor RTL vanuit de Efteling nieuwe afleveringen van de bekende show gaat presenteren.

Johan, die 36 jaar lang als deelnemer, starter en jurylid betrokken was bij de spelshow van de toenmalige TROS, zou ook aan de nieuwe RTL-versie graag een bijdrage leveren. "Laat ik het zo zeggen: ik ben er klaar voor, dus als ze me willen dan mogen ze me zeker bellen!"

De ondernemer en bekende Oranjefan vindt het 'heel slim' van RTL-baas Peter van der Vorst om het format samen met producent EndemolShine opnieuw op tv te brengen. "Echt een goede stap van Van der Vorst. Het ging pas natuurlijk even mis met Matthijs van Nieuwkerk, maar dit heeft hij dan weer heel goed gegaan. Een echt familieprogramma, waarmee hij de kijkcijferhit van het jaar al binnen heeft gehaald!", verzekert Johan.

"Een echt familieprogramma, waarmee hij de kijkcijferhit van het jaar al binnen heeft gehaald!"

In Ruben Nicolai als presentator heeft Vlemmix ook alle vertrouwen. "Ik heb hem ook al eens geadviseerd over hoe hij het programma moet presenteren. Hij deed 20 jaar geleden zelf mee en ik heb hem toen gesproken. Hij weet het vast nog, want het was onvergetelijk. Hij past precies bij het programma!"

Te
Lees ook:
Te land, ter zee en in de lucht terug op televisie met Ruben Nicolai als presentator

De Brabander deed de afgelopen jaren verschillende pogingen om het programma terug op televisie te krijgen. "We hebben een petitie gedaan, een boek gemaakt, reünies georganiseerd en ik heb zelfs een mini-Te land, ter zee en in de lucht-baan hier in de tuin gemaakt. En als je zag hoeveel mensen er vorig jaar naar die documentaireserie over het 50-jarig bestaan van het programma keken, dan zegt dat toch genoeg?!", aldus Johan.

Mocht Johan niet gevraagd worden voor een rol in het programma, dan gaat hij gewoon weer meedoen als deelnemer. "De eerste keer dat ik meedeed was in 1978 en dat was ook in de Efteling! Het ging helemaal mis, maar ik had de smaak meteen te pakken." Uiteindelijk deed bij honderd keer mee als deelnemer.