Ga naar de inhoud
Entertainment

Fons raakt joker kwijt bij moeilijkste test ooit in Wie is de Mol?: 'Shit!'

Fons Hendriks in Wie is de Mol? / Screenshot 11-02-2024 Beeld © AVROTROS

In de zesde aflevering van het huidige seizoen 'Wie is de Mol?' worden de zeven overgebleven kandidaten geconfronteerd met misschien wel de moeilijkste test in de geschiedenis van het spel. Als je een joker hebt, zet je die op zo'n moment uiteraard graag in. Maar op het moment suprême kan Fons Hendriks (37) zijn joker niet vinden.

"Ik kon hem niet vinden"

Voor de test begint, vertelt presentator Rik van de Westelaken dat deze 'anders dan anders' gaat verlopen. Voor de kandidaten bij een laptop terechtkwamen, moesten zij een route lopen. Op die route stonden de vragen van de test. Eenmaal aangekomen bij de laptop zagen zij enkel de antwoorden. De kandidaten moesten dus onthouden welke vraag bij welk nummer hoorde.

Deze
lees ook:
Deze oud-Mollen waren het succesvolst in Wie is de Mol?

Als Fons de route loopt, zegt hij: "Ik dacht: altijd handig om een joker in te zetten. Daar kun je toch een beetje op terugvallen." Maar dan gaat er wat mis als hij met zijn handen in zijn tas grijpt. "Ik kon hem niet vinden. Toen dacht ik: Shit, we hebben ook tijdsdruk. Want het is ook belangrijk hoe snel je de test doet. Dus laat maar."

Gelukkig voor Fons wist hij zich een groot deel van de vragen nog te herinneren. "Ik heb mijn antwoorden goed in kunnen vullen, dus de joker had ik niet echt nodig." En dat is zo gebleken, want uiteindelijk is het Tooske Ragas die het spel moet verlaten.

Bromance
lees ook:
Bromance komt abrupt ten einde in Wie is de Mol?: 'Judaskus'

Wie is de Mol? zie je iedere zaterdagavond om 20.30 uur bij NPO 1. Aflevering gemist? Terugkijken kan hier.