Ga naar de inhoud
Entertainment

Rian Gerritsen wil dochter niet opzadelen met 'staatsgeheim' WIDM

Rian Gerritsen Beeld © Joy Hansson

Rian Gerritsen (52) staat al sinds aflevering één van 'Wie is de Mol?' 2024 hoog op menig verdachtenlijstje. Ook de actrice heeft haar omgeving en dan in het bijzonder haar dochter Keesje (13) flink om de tuin moeten leiden. "We zijn écht fans", vertelt Rian over die grote uitdaging aan het 'Haarlems Dagblad'.

"De andere deelnemers kunnen de boel óók heel goed beduvelen"

Rian vertelt dat zij en haar dochter 'altijd' naar Wie is de Mol? kijken. "Dus ik zei meteen 'ja' toen ze me ervoor benaderden", aldus de molloot. Daarna breekt een lange periode van de lippen stijf op elkaar houden aan. "Het programma hangt aan elkaar van de geheimen, dus ik mocht niemand vertellen dat ik erin zat. Mijn smoes was dat ik een maand in Italië zat om een film op te nemen." 

 

Dennis
Lees ook:
Dennis Weening over terugkeer in Wie is de Mol?: 'Toch een beetje pesten'

De actrice, die echt doorbrak door haar rol in De Luizenmoeder, pakte flink uit om die smoes kracht bij te zetten. "Om het echt te laten overkomen, heb ik zelfs filmpjes rondgestuurd die zogenaamd uit een Italiaans hotelletje kwamen. Zelfs voor mijn dochter had ik het verzwegen, want ik wilde haar niet met een geheim opzadelen. Vanwege de filmopnamen had ik mijn telefoon zogenaamd vaak uit, maar dat was vooral om het tijdverschil voor haar te verhullen." 

Of haar dochter inmiddels weet of mams de Mol is? Daar heeft Rian haar in elk geval nog niet van op de hoogte gesteld. "Dat is staatsgeheim." 

Patrick
Lees ook:
Patrick Martens sloeg cameraman gat in z'n hoofd tijdens Wie is de Mol?

Ze geeft te kennen dat haar beroep niet per se betekent dat ze beter kan liegen. "De andere deelnemers kunnen de boel óók heel goed beduvelen." En Rian heeft inmiddels een slimme manier om om te gaan met de vele kijkers die haar face to face vragen of zij de Mol is. "Ik vraag gewoon of ze zélf een idee hebben wie de Mol is."

Wie is de Mol? is elke zaterdag rond 20.30 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1.

Déze Wie is de Mol?-kandidaten worden het meest verdacht door BN’ers

00:59