Ga naar de inhoud
Entertainment

Patrick Martens sloeg cameraman gat in z'n hoofd tijdens Wie is de Mol?

Patrick Martens Beeld © ANP

De meest recente aflevering van 'Wie is de Mol?' roept bij oud-deelnemer Patrick Martens (45) een pijnlijk trauma op. Dit heeft alles te maken met de opdracht met de piñata, zo vertelt hij in de serie 'Mollen met Martens' op 'TVgids.nl'.

"Ik heb niet alleen de piñata kapotgeslagen, ook het hoofd van de cameraman"

Patrick was in 2008 te zien in de achtste reeks van WIDM, het seizoen waarin Dennis Weening de boel saboteerde als Mol. "Daar hadden we ook een opdracht met piñatas en toen mocht ik een piñata kapotslaan. Ik heb niet alleen de piñata kapotgeslagen, ook het hoofd van de cameraman", deelt de presentator zestien jaar later.

Bromance
Lees ook:
Bromance komt abrupt ten einde in Wie is de Mol?: 'Judaskus'

Het was een flinke klap: "Daar zat toen een gat in, die moest toen naar het ziekenhuis", vervolgt Patrick, die destijds vlak voor de finale een rood scherm kreeg. De vijfde aflevering van dit 24e seizoen was voor Patrick dan ook 'een Wie is de Mol?-traumaatje waar ik weer even doorheen moest'. 

Twaalf jaar na het incident, in 2020, verscheen Patrick ook in het jubileumseizoen van WIDM in Italië waarbij Jeroen Kijk in de Vegte de Mol was. Toen viel Patrick in de zesde aflevering af. 

Dennis
Lees ook:
Dennis Weening vond terugkeer in Wie is de Mol? 'heel spannend'

Oud-Mol Dennis speelt een grote rol in de meest recente WIDM-aflevering en misschien wel de rest van dit seizoen. Bridget Maasland, Rob Goossens en Eric de Munck spreken hem hierover in De BLVD Podcast: