Ga naar de inhoud
Entertainment

Dennis Weening vond terugkeer in Wie is de Mol? 'heel spannend'

Dennis Weening in Wie is de Mol? Beeld © AVROTROS/screenshot Wie is de Mol? 3 februari 2024

Nostalgie voor 'Wie is de Mol?'-kijkers zaterdagavond: oud-Mol Dennis Weening (46) duikt op in Mexico voor een belangrijk spelonderdeel in de aflevering genaamd 'Terugkeer'. Dat vindt de presentator maar wat spannend, zo laat hij weten in 'De Wie is de Mol? Podcast'.

"Ik heb me echt de peentjes gezweet"

Dennis Weening was de Mol van 2008. Dat seizoen werd ook opgenomen in Mexico. "Ik zei natuurlijk gelijk ja, maar ik dacht: hoe dan?" zegt hij over z'n terugkeer zestien jaar later. "Ga ik dan voor één opdracht helemaal naar Mexico? Wat wordt mijn rol, wat wordt de proef, hoe gaan we dat doen? Dat was wel heel spannend." 

Bromance
Lees ook:
Bromance komt abrupt ten einde in Wie is de Mol?: 'Judaskus'

Ook voor Dennis zelf was het pure nostalgie om weer op de set van WIDM te lopen, met oude bekenden achter de schermen. "Ik waande me wel even zestien jaar terug." Hij genoot ervan om het programma nu vanuit een andere rol te beleven. "In het begin als je Mol bent, weet het meerendeel van het team nog niet dat jij de Mol bent. Nu begin je middenin en je bent onderdeel van het hele masterplan om de Mol te helpen. Nu sta je aan de zijlijn mee te kijken en dat is toch echt heel erg gaaf." 

Dennis kreeg de schone taak om zo veel mogelijk geld door de versnipperaar te gooien. "Ik heb me echt de peentjes gezweet", zegt hij. "Ik heb daar zo lang mogelijk gezeten. Ik heb ook echt alle tijd nodig gehad om zo veel mogelijk geld te kunnen versnipperen. Dus ik was blij dat ze er wat langer over deden." 

Hoeveel
Lees ook:
Hoeveel krijgen BN'ers betaald voor deelname aan tv-programma's?

Tijdens de bewuste opdracht belt Dennis met de Mol van dit seizoen. Over wie dat precies is, doen wilde theorieën de ronde. Op dit moment zijn Kees, Anna en Fons de drie hoofdverdachten. 

Déze Wie is de Mol?-kandidaten worden het meest verdacht door BN’ers

00:59

Wie is de Mol? is op zaterdag om 20.30 uur te zien op NPO 1. Bekijk de aflevering van vorige week hier terug.