Ga naar de inhoud
Entertainment

Sven Sauvé verkozen tot 33e Mediapersoon van het Jaar

Sven Sauvé (49) is maandag uitgeroepen tot Mediapersoon van het Jaar. De topman van RTL Nederland kreeg de prijs uitgereikt in Hilversum in Beeld & Geluid, waar de winnaar van vorig jaar Arjen Lubach (44) ook aanwezig was. De jaarlijkse benoeming is een initiatief van mediavakblad 'BM'.

"Het is echt een ongelooflijke eer om hier te staan"

"Het is echt een ongelooflijke eer om hier te staan. Maar ik mag hier staan dankzij de inzet van heel veel collega's, we doen het echt met elkaar", aldus de winnaar van dit jaar na de uitreiking van de award. "Toen ik hoorde dat jij het was geworden dacht ik echt 'wow, even googelen wie dit is', maar ik ben trots dat we in hetzelfde rijtje staan", grapte Arjen voordat hij de prijs overhandigde.

Arjen
lees ook:
Arjen Lubach ontvangt prijs voor Mediapersoon van het Jaar

Sven  is de 33e winnaar. Voordat in 2022 Arjen de prijs won waren andere bekende Nederlanders als Matthijs van Nieuwkerk, Eva Jinek, Humberto Tan, Floortje Dessing, Linda de Mol en haar broer John de Mol winnaar van de prijs. Vorig jaar was het voor het eerst dat de prijs genderneutraal werd uitgereikt, daarvoor werd - afhankelijk van de sekse van de winnaar - de Omroepvrouw of -man van het Jaar gekozen.

Marcel
lees ook:
Marcel en Gijs solliciteren naar titel Mediapersoon van het Jaar

Sven Sauvé werkte achtereenvolgens voor Talpa en Eyeworks, voordat hij in 2007 in dienst kwam bij RTL. Tien jaar later werd hij CEO, waarmee hij het bedrijf een nieuwe fase in moest loodsen. Hoewel een geplande fusie met Talpa Network onder zijn leiding niet doorging, boekte RTL Nederland wel steeds betere jaarcijfers en liet de eigen streamingdienst Videoland een stijging in de abonnees zien.