Ga naar de inhoud
Entertainment

'Oud-Temptation Island-verleidster op borgtocht vrij na week in cel'

Beeld © RTL

Een opmerkelijk verhaal over voormalig 'Temptation Island'-deelnemer Shallie Abbiusi (30). Nadat ze als verleidster in Nederland en België bekendheid verwerft, gooit ze het over een heel andere boeg en vertrekt ze naar Ghana om daar een carrière als presentatrice op te bouwen. Daar wordt ze nu verdacht van fraude met haar verblijfsvergunning, wat ertoe leidt dat ze een week in de cel zit. Ze zou nu echter op borgtocht vrij zijn.

"Geef mijn dochter terug, ze is geen crimineel"

In een video van The New Force, een Ghanese politieke beweging waar Shallie woordvoerder van is, komt haar vader aan het woord. "Geef mijn dochter terug, ze is geen crimineel", zegt hij volledig in tranen. Ook haar moeder is zeer emotioneel. "Ze is gekidnapt", vertelt ze.

De beweging noemt de arrestatie van Shallie 'onwettig' en een schending van de mensenrechten. The New Force denkt dat de arrestatie is gedaan op grond van politieke redenen.

Monica
Lees ook:
Monica Geuze weet niets van misstanden Temptation Island: 'Simpelweg presentatrice'

In Ghana timmert Shallie dus aan de weg als presentatrice, maar de autoriteiten in het land hebben opgemerkt dat ze aan de slag is gegaan voor de politieke beweging The New Force. Ghanese media beweren dat haar verblijfsvergunning als gevolg daarvan onder de loep is genomen. Ze zou vals hebben beweerd dat ze in Ghana heeft gestudeerd om op die manier een studentenvisum te krijgen.

De Belgische instantie FOD Buitenlandse Zaken zegt op de hoogte te zijn van de arrestatie en de zaak op de voet te volgen, meldt de Telegraaf. Op beelden op social media lijkt het er nu echter op dat Shallie al op borgtocht vrij is gelaten. Ze zou hebben gepleit niet schuldig te zijn aan een immigratiemisdrijf. 'Free Shallie' en 'Justice for Shallie', prijkt er op de borden die demonstranten vasthouden. The New Force heeft deze vrijlating nog niet bevestigd.

Gianni
Lees ook:
Gianni en Melissa van Temptation Island verdacht van witwassen half miljoen euro