Ga naar de inhoud
Entertainment

Selectiecommissie songfestival: 'Petitie 3FM heeft nul invloed gehad'

Joost Klein Beeld © ANP

De petitie van radiozender NPO 3FM om Joost Klein (26) naar het Eurovisiesongfestival te sturen, heeft 'nul invloed' gehad op de keuze voor de zanger. Dat laat Twan van de Nieuwenhuijzen, voorzitter van de selectiecommissie, maandagochtend weten op de radiozender.

"We vinden het leuk dat er veel aandacht voor was, maar dat heeft op het proces geen invloed"

"Prachtige actie, nul invloed gehad", zegt Twan lachend. "We vinden het leuk dat er veel aandacht voor was, leuk dat jonge artiesten het project zo omarmen en vooraan staan om mee te doen, maar dat heeft op het proces geen invloed."

Songfestivalhandtekeningen
Lees ook:
Songfestivalhandtekeningen Joost Klein hangen voor Beeld & Geluid

De petitie is in totaal zo'n 25.000 keer ondertekend. NPO 3FM is 'ontzettend trots' op de zanger. "We volgen Joost vanaf het begin op de voet en de 3FM-luisteraar sloot hem al in het hart door hem te bekronen met 3FM Award voor Beste Artiest", laat zendermanager Menno de Boer weten. "We wensen hem ontzettend veel succes met het songfestival en volgen zijn weg naar Malmö in mei!"

Droom
Lees ook:
Droom Joost Klein komt uit met deelname songfestival: 'Een eer'

In de uitzending vertelde Joost dat hij het nieuws ruim een week geleden hoorde. "Dat geheim houden was echt heel lastig", aldus de zanger, die hoopt dat Nederland vertrouwen in hem heeft. "Trust the process, heb een beetje vertrouwen en liefde."

Oud-kandidaten Eurovisiesongfestival lyrisch over Joost: 'Unieke stijl'

01:28