Ga naar de inhoud
Entertainment

Blur neemt pauze, Damon Albarn werkt aan nieuw Gorillaz-album

Blur Beeld © Getty Images

Blur neemt binnenkort weer een pauze. Frontman Damon Albarn (55) vindt dat het tijd is om de Engelse rockband weer 'in te pakken'. "Het is te veel voor mij", zegt hij in een interview met het Franse 'Les Inrockuptibles'. "Ik zeg niet dat ik het niet meer zal doen, het was een prachtig succes, maar ik blijf niet stilstaan bij het verleden."

"Het is tijd om deze campagne af te ronden"

De band kwam dit jaar na een onderbreking van acht jaar weer samen, bracht het album The Ballad of Darren uit en trad op bij verschillende festivals en poppodia, waaronder 27 juni in de Ziggo Dome in Amsterdam. In het interview kondigde de frontman aan dat de 'Song 2'-band weer een pauze neemt. "Het is tijd om deze campagne af te ronden", zei hij. "Het was het juiste om te doen en een enorme eer om deze nummers weer te spelen, tijd door te brengen met deze jongens, een album te maken, blablabla."

Damon
Lees ook:
Damon Albarn na Blur en Gorillaz nieuw project: opera

De zanger werkt momenteel aan een opera, die volgend jaar in Parijs wordt gepresenteerd. Ook komt hij in India samen met striptekenaar en artiest Jamie Hewlett om 'te gaan werken aan een nieuw Gorillaz-album'. Naast Damon Albarn is ook gitarist Graham Coxon bezig met andere projecten. Met zijn andere band The Waeve staat hij in het voorprogramma van de Britse tour van Elbow.

Bron: ANP/RTL Boulevard